Pandurii – joc slab, dar aducător de puncte

Pandurii au reuşit să obţină prima victorie din acest retur, cu cinci etape înainte de finalul sezonului. Când nimeni nu se mai aştepta, fotbaliştii lui Cârţu au reuşit să ia trei puncte importante, care ajută mai ales pentru moralul jucătorilor afectat de lipsa rezultatelor. Victoria a fost obţinută chinuit, pe final de meci, când partida părea să se îndrepte din nou către un rezultat de egalitate, dintr-un penalti transformat de Hidişan.

Prima victorie din acest an a pandurilor a venit pe fondul unui joc foarte slab al echipei lui Sorin Cârţu. Deşi nu mai are absenţe notabile în lot, Cârţu nu are prea multe soluţii pe bancă, dar acelea care au fost s-au dovedit a fi mutări inspirate şi au contribuit la înviorarea jocului echipei în repriza a doua, dar şi la marcarea golului.

Braşovenii au fost echipa care a dominat partida, dar echipa lui Moldovan nu era una care să fi avut rezultate surprinzătoare în deplasare, unde nu a mai câştigat din 28 august, când s-a impus la Curtea de Argeş.

O primă repriză de adormit spectatorii

Peste 5000 de spectatori au răspuns apelului conducerii de a fi prezenţi în tribune la acest meci important. Din păcate, debutul partidei nu a dat mari motive de satisfacţie, favoriţii fiind la fel de apatici şi destul de puţin conectaţi la miza jocului. Braşovenii au profitat de lipsa de reacţie a gazdelor şi au început ofensiva şutând din orice poziţie spre poarta lui Mingote, din fericire fără efect pe tabelă. De cealaltă parte, Pandurii n-au găsit deloc spaţiul porţii adverse în care nu au mai înscris de anul trecut  şi partida părea să se îndrepte spre un nou rezultat de egalitate. Un şut al lui Murgan peste poartă şi un balon trimis slab cu capul spre poartă de Martinovic nu au avut cum să-i dea mari emoţii lui Mincă, un portar care s-a odihnit cea mai mare parte a meciului. În cealaltă poartă, Mingote a avut destul de mult de muncă şi s-a dovedit şi norocos, apărând în prima parte şuturile lui Zaharia şi Roman.

Schimbări inspirate ale lui Cârţu

După pauză toată lumea se aştepta la o altă faţă a pandurilor şi eventual la schimbări care să  mişte ceva în angrenajul amorţit al echipei. Hidişan a părut să fie scânteia care să aducă ceva nou în jocul echipei şi chiar a pus în pericol de două ori poarta adversă. După ce pe teren au intrat şi Lazic şi apoi Kamara, tribunele aproape adormite de lipsa de spectaculozitate a partidei s-au mai trezit şi au încurajat continuu echipa până s-a reuşit în sfârşit deschiderea scorului.

Ultima mutare a lui Cârţu, ivorianul Kamara, susţinut din tribune de frumoasa lui soţie şi fiul de doar doi ani, avea să contribuie prin intrările sale dese în careu la deschiderea scorului, acesta fiind faultat în careu de Nuno Diogo. Arbitrul Unimatan, foarte aproape de faza respectivă, a dictat imediat penalti. În absenţa lui Păcurar, desemnat să execute astfel de lovituri, Hidişan a luat balonul şi a executat perfect, mulţumind după gol lui Dumenzeu pentru că l-a ajutat să marcheze din nou.

Stromajer, din nou campion la ratări

Oaspeţii au fost practic paralizaţi după gol şi Pandurii au început ofensiva, părând să se îndrepte chiar spre un scor mai mare după numărul mare al fazelor de la poarta lui Mincă. Din păcate Stromajer a fost la fel de neinspirat şi chiar dacă a ajuns deseori în careu a făcut-o doar să îi dispere pe cei care încă îşi mai pun speranţe în el că va confirma. Ajuns în faţa porţii, vârful pandurilor a trimis din câţiva metri în portar, ultimele două faze avându-i în prim plan pe Lazic şi Cardoso, ultimul fiind cel mai aplaudat jucător de pe teren pentru dăruirea de care a dat dovadă la acest meci şi pentru încercările sale de a şuta la poartă chiar şi de la 30 de metri. Tensiunea la care s-a jucat partida a fost maximă pe final de meci când între cei doi antrenori a avut loc un schimb de replici nu tocmai ortodox, cu reproşuri şi înjurături de ambele părţi.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: