Parc de agrement de două milioane de euro la Turceni

Reprezentanţii primăriei Turceni au realizat un proiect de construire a unui campus de agrement care să atragă tot mai mulţi turişti. Valoarea proiectului este de două milioane de euro şi ar putea deveni realitate într-un an şi jumătate.

 „Noi am întocmit proiectul în mod serios ba chiar am luat şi acordul de la mediu, de fapt o adeverinţă pentru că acordul se dă mai târziu, iar astăzi o să îl depunem la Direcţia de Dezvoltare Regională să vedem dacă vom primi finanţare. Valoarea proiectului este de două milioane de euro cu cofinanţare de 30% din bugetul local”, a declarat Ion Iordache, primarul oraşului Turceni.

Campusul de agrement se va întinde pe o suprafaţă de 3 ha şi va cuprinde un bazin de înot olimpic, un bazin de sărituri, piscină acoperită şi restaurant. Terenul pe care se va construi campusul aparţine primăriei. „Credem noi că o să atragă foarte mult mai ales tinerii pasionaţi de înot mai ales că o să le punem la dispoziţie mai multe bazine şi chiar şi restaurant”, a declarat Ion Iordache.

Investiţia este una bine venită mai ales că reprezentanţii primăriei s-au orientat să aducă prin acest campus cât mai mulţi turişti în zonă crescând astfel puterea economică a oraşului Turceni. „Ideea a fost să găsim cât mai multe obiective şi să atragem în zonă oameni din afara Turceniului care să cheltuiască bani la noi pentru că numai aşa poate prospera comuna”, a declarat Ion Iordache.

Ideea de a avea un Aqua Parc chiar în oraşul lor le-a surâs locuitorilor mai ales pentru că vor avea unde să îşi petreacă zilele de vară călduroase dar îşi doresc să nu fie doar vorbe în vânt aruncate de autorităţile locale. „Ar fi bine să ne facă aici un astfel de parc, mai ieşim şi noi şi tinerii de aici din oraş. Este foarte bună ideea dar numai să se ţină de cuvânt”, a declarat un locuitor din Turceni.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: