Parc fotovoltaic la Bustuchin

Autoritățile locale din Bustuchin vor economisi bani frumoși din bugetul local prin construirea unui centrale fotovoltaice pe raza comunei. Această investiție asigură energie electrică pentru instituțiile publice de pe raza localității, pentru iluminatul public, dar și pentru stația de alimentare cu apă și stația de epurare. Centrala fotovoltaică se va construi cu fonduri europene.

Centrala fotovoltaică de producere a energiei electrice prin conversie a energiei solare va fi realizată prin Programul Intelligent Energy Europe 2007-2013, iar lucrările ar trebui să înceapă în toamna acestui an. Valoarea totală a proiectului este de 98.941 de euro, iar primăria Bustuchin participă cu o cofinanțare de 170.000 de lei. Mai mult decât atât, pune la dispoziție peste un hectar de teren pentru amplasarea panourilor solare.

Prin construirea acestei centrale fotovoltaice se vor economisi bani la bugetul local și vor fi create 2 locuri de muncă la nivelul localității. „Noi am obținut fonduri europene pentru construirea acestei centrale fotovoltaice și este o mare realizare pentru comuna Bustuchin. Centrala de aici o să dea energie în sistem, iar în felul acesta noi o să avem asigurat iluminatul public, iluminatul în toate instituțiile publice de pe raza localității. Avem de asemenea asigurată energia electrică pentru stația de alimentare cu apă și pentru stația de epurare. În felul acesta o să facem economii la bugetul local. Noi lunar cheltuiam cu facturile la energia electrică patru sau chiar cinci sute de milioane lei vechi lunar. O să se creeze și 2 locuri de muncă. Este o investiție foarte bună pentru comuna Bustuchin”, a declarat Ion Ciocea, primar comuna Bustuchin.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: