Parcările de reşedinţă din Rovinari, scoase la licitaţie

Locurile din parcările de reşedinţă din Rovinari vor fi scoase la licitaţie din cauza numărului mare de solicitări. Prima licitaţie cu strigare va avea loc în data de 19 noiembrie, fiind deja amenajate aproximativ 200 de locuri, în 10 parcări de reşedinţă. Taxa de participare la licitaţie este 30 de lei.

La interval de două săptămâni va fi organizată din nou acţiune de acest gen deoarece se vor finaliza alte 200 de locuri de parcare. “Până în momentul de faţă avem înregistrate peste 500 de cereri din partea cetăţenilor şi sunt amenajate 10 parcări cu 200 de locuri. De asemenea, sunt în fază de finalizare alte 10 parcări, unde în prezent se delimitează şi numerotează circa 200 de locuri”, a declarat Sever Rotocol, şeful Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Rovinari. Numărul solicitărilor a crescut odată cu demolarea garajelor impusă ca urmare a revendicării terenurilor de către proprietari.

30 de lei taxa de participare la licitaţie

Rovinărenii care vor participa la licitaţie vor plăti o taxă de 30 lei, contravaloarea abonamentului de parcare pe trei luni. “Taxa de participare la licitaţie de 30 de lei se va scădea din valoarea abonamentului. Cei care nu vor apuca un loc de parcare îşi vor primi banii înapoi. În cazul care mai mulţi cetăţeni vor opta pentru acelaşi loc de parcare, acesta se va acorda celui care oferă mai mult. Licitaţia va începe de la 10 lei, valoarea abonamentului pentru o lună de zile. Încercăm să evităm cât mai multe situaţii de acest gen şi sperăm ca un loc de parcare să nu coste foarte mult”, a mai precizat Sever Rotocol.

Locuri de parcare pe trotuare

Primăria Rovinari va încerca să amenajeze până la sfârşitul anului viitor aproximativ 1000 de locuri de parcare. Acest lucru va fi posibil prin reducerea suprafeţei destinate trotuarelor. “În Rovinari, trotuarele sunt foarte generoase, ocupând o suprafaţă de circa 7 m. Încercăm să creăm mai multe locuri de parcare prin micşorarea acestora cu 2-3 m. Intenţionăm ca până la sfârşitul anului viitor să avem aproximativ 1000 de locuri de parcare la nivelul oraşul pentru a putea onora toate solicitările”, a declarat şeful Serviciului Patrimoniu.    

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: