Parcul Central, refugiul pensionarilor în zilele caniculare

Pensionarii din Târgu-Jiu se refugiază în Parcul Central din cauza caniculei. Bătrânii stau aici de dimineaţa şi până seara, când se răcoreşte şi se pot întoarce acasă. Dacă cineva se gândeşte că aceştia se plictisesc pe băncile din parc este total neadevărat pentru că pensionarii se întâlnesc la club unde joacă diferite jocuri de societate şi discută politică şi sport.

Încă de la primele ore ale dimineţii pensionarii vin în Parcul Central unde este umbră şi aerul este cât de cât respirabil în comparaţie cu temperaturile din oraş şi din apartamente. Aceştia petrec aici ore întregi, iar spre seară când căldura se domoleşte se retrag acasă. „Este foarte cald şi dacă am sta în casă sau pe străzi e ca şi cum ne-am condamna la moarte. Nu putem respira şi dacă lăsăm geamurile deschide intre căldură multă şi se face şi curent. Preferăm să venim în parc. Stăm aici de dimineaţa de la zece şi până la şase seara. Trecem prin piaţă, facem cumpărături şi mergem acasă”, povesteşte unul dintre bătrâni.

În parc îşi omoară timpul jucând table, rummy, şah sau discutând politică şi sport. „Ne strângem foarte mulţi aici şi discutăm politică, sport şi jucăm table, şah şi rummy. Nu ne plictisim absolut deloc”. În pauzele de la reprizele de rummy, table sau şah, bea apă, sau se răcoresc cu o îngheţată. „Foame nu ne este că timpul trece repede. Noi ne mulţumim că este umbră. Bem apă, mai mâncăm îngheţată, că trebuie să ne hidratăm”.

Pensionarii fac acest lucru zilnic şi cel mai probabil, Parcul Central va fi cea de-a doua lor casă până la toamnă.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: