Parcul industrial de la Sadu a ieşit din „comă”

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu dă semne de revenire, anunţă conducerea unităţii. Dacă la începutul anului, directorul Toader Pasti căuta cu disperare o sursă de finanţare pentru stabilizarea situaţiei, acum spune că lucrurile au intrat pe un făgaş normal.

Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, susţine că a renunţat la a mai căuta firme din afară, care promit marea cu sarea. Se axează în special pe firme autohtone şi este în tratative cu câteva dintre ele. Din vechile societăţi nu au mai rămas decât şapte, care asigură aproximativ 350 de locuri de muncă în zonă. „Vreau să vă spun că nu mai stau să caut după firme care ne promit cai verzi pe pereţi. Am căutat să aducem firme din apropiere, firme serioase. Maine sau poimâine aşteptăm să vorbim cu o nouă firmă, care produce mobilă şi care ar fi interesată să vină la Sadu. Ca număr de locuri de muncă ar putea crea cel puţin 30 de locuri”, declară Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu.

IGNORAŢI

Deşi a cerut sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Gorj pentru a ieşi din impasul în care se aflau, conducerea unităţii nu a găsit înţelegere la acel moment, iar în acest fel a trebuit să se descurce pe cont propriu. Asta în ciuda faptului că Parcul Industrial Sadu este o unitate subordonată Consiliului Judeţean Gorj.

„Nu pot să spun că veniturile noastre au crescut, dar pot să spun că situaţia s-a stabilizat. A trecut tsunami, iar falimentul firmelor a încetat, astfel că acum putem fi mai liniştiţi”

Toader Pasti

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: