Parcul Industrial Sadu va avea profit...de la anul!

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu a fost ocupat aproape în întregime. Chiar dacă anumite hale au necesitat reparaţii capitale, noile firme găzduite aici au fost dispuse să investească în modernizarea spaţiilor. Directorul unităţii, Cristian Toader Pasti, spune că toate societăţile au chiriile plătite la zi, iar ultimele trei societăţii cu care s-au încheiat contracte au creat deja zeci de locuri de muncă. Ba mai mult, acesta estimează că se va putea vorbi inclusiv de profit începând cu primăvara anului viitor.

Peste 90 de persoane au fost angajate în domeniul prelucrării lemnului la firmele găzduite, în ultimele luni, în Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. O altă societate nou-venită va încadra în aceste zile aproximativ 20 de localnici. “Dacă la începutul anului aveam doar cinci firme serioase, acum putem spune că sunt 10 societăţi care au chiriile plătite la zi. Ultimele trei firme au creat aproximativ 110 locuri de muncă, una dintre societăţi anunţând angajări chiar în această săptămână, în domeniul prelucrării lemnului. Sunt foarte mulţumit că investitorii sunt oameni din zona noastră care au lucrat în străinătate şi s-au întors pentru a-şi deschide afaceri în Gorj. Majoritatea şi-au reparat spaţiile pe cheltuiala lor. În momentul de faţă, Parcul Industrial este ocupat aproape în întregime nemaiexistând decât câteva hale la care trebuie executate reparaţii la acoperiş întrucât plouă în interior”, a declarat Cristian Toader Pasti. Chiar dacă pierderile din anii trecuţi nu au putut fi recuperate, cu banii încasaţi în ultima perioadă s-a reuşit să acopere o parte din datori. “În ultimele trei luni am reuşit să achităm 180 de milioane de lei vechi la Direcţia de Finanţe şi mai avem de plătit aproximativ 240 de milioane. În aceste zile vom mai plăti încă 60 de milioane. Deşi avem o înţelegere cu Direcţia de Finanţe pentru a plăti 15 milioane/lună, acum vom reuşi să achităm trei luni odată. În afară de Finanţe, mai avem datorii doar la Drumurile Judeţene unde vom merge pe compensaţii, la iarnă”, a mai precizat directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu.

PROFIT

Întrucât lucrurile par să fi intrat pe un făgaş normal, Cristian Toader Pasti estimează să Parcul Industrial Bumbeşti Jiu va începe să meargă pe profit începând cu primăvara anului viitor. “În momentul de faţă, veniturile Parcului Industrial depăşesc cheltuielile, dar nu putem vorbi încă de profit întrucât venim cu pierderi din anii anteriori. Cred că începând din luna martie a anului viitor vom merge pe profit”, a declarat Pasti.  

MODIFICĂRI

În şedinţa de vineri, Consiliul Judeţean îşi va desemna reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor a Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Tot pe ordinea de zi a şedinţei figurează şi proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării şi completării Actului constitutiv al societăţii. Directorul Cristian Toader Pasti a declarat că nu ştie ce modificări vor fi aduse Actului constitutiv. “Nu ştiu ce fel de modificări vor fi aduse Actului constitutiv. Personal, mi-ar plăcea să modificăm Actul constitutiv pentru a putea face mai multe servicii, precum consultanţă şi cantină pentru muncitori”, spune Pasti.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: