Părintele Francisc păstoreşte credincioşii din Târgu Jiu

Alegerea făcută de cardinali pentru noul papă i-a luat prin surprindere pe credincioşii catolici de pe plan local. Aceştia nu se aşteptau ca persoana aleasă să fie argentinianul Jorge Bergolio. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât numele pe care şi l-a ales noul papă este acelaşi pe care îl poartă și parohul Bisericii Catolice din Târgu Jiu.

Cel care păstoreşte credincioşii catolici din Târgu Jiu se numeşte Francisc, întocmai ca noul Papă ales de curând. Parohul Bisericii Catolice din Târgu Jiu spune că numele său a fost ales de familia sa şi că îi provoacă o mare bucurie această coincidenţă de nume. „Mă simt bucuros pentru că Papa îl iubeşte pe Sfântul Francisc. Eu nu am niciun merit că mă numesc Francisc. Părinţii mei sau bunicii mei au fost cei care au avut această iniţiativă. Este primul care are numele acesta şi mă bucur de alegerea sa. Credincioşii s-au bucurat că ne numim la fel şi mi-au transmis şi mie sentimentele lor de bucurie”, a spus Părintele Francisc, parohul Bisericii Catolice din Târgu Jiu.   

Încântaţi de noul Papă

Reprezentanţii Bisericii Catolice din Târgu Jiu văd în Papa Francisc un om simplu şi o persoană care lucrează în interesul credincioşilor. „Nu ne aşteptam. Este o surpriză pentru toată lumea. Este un Papă aşteptat şi dorit şi surpriza este plăcută, pentru că oamenii înţeleg bunătatea lui şi au nevoie de această simplitate, de această inimă iubitoare de părinte şi de tată a tuturor catolicilor din lume”, a precizat Părintele Francisc.

La nivelul municipiului Târgu Jiu există circa 300 de creştini catolici. Lăcaşul catolic din Târgu Jiu poartă titulatura de Biserica „Sfântul Ioan de Capistrano”.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: