Părinţii Ralucăi: Regretăm că am dus-o la spital

Pentru părinţii fetei care a decedat înaintea operaţiei de amigdale la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu singura consolare pentru moment rămâne acum raportul Ministerului Sănătăţii, care confirmă acuzaţiile formulate de aceştia imediat după ce Raluca nu a mai fost în viaţă.

Tatăl copilei spunea încă de săptămâna trecută că spitalul nu a avut o linie de oxigen cu care să intervină prompt, iar cadrele medicale au venit la fata lui prea târziu. Bărbatul a mers ieri la Parchet şi a depus o plângere, fiind convins că procurorii nu vor închide ochii la neregulile din cazul morţii fiicei sale, Radu Tulic menţionând că pedepsirea vinovaţilor reprezintă singura consolare care i-a mai rămas pe lumea aceasta.

„Lipsa liniei de oxigen, lipsa butonului de panică, lipsa asistentei, care a plecat de lângă fată atunci când i s-a făcut rău, iar pe Raluca au ajutat-o colegele ei de salon, sunt lucruri despre care am vorbit încă de la început. Am înţeles că în cazul unui infarct ea nici nu trebuia mişcată, iar femeile din salon, neştiind, au ridicat-o în fund, iar asta probabil i-a făcut mai mult rău, care, pe fondul lipsei de oxigen şi a asistentei, fetiţa s-a dus în 2-3 minute şi noi am rămas fără ea”, spune Radu Tulic.

Mama Ralucăi a rămas consternată când a auzit concluziile echipei de anchetă venită de la Ministerul Sănătăţii pentru a elucida moartea fiicei sale. ”Nicio recomandare din partea noastră, mai bine pe cale naturistă, dar nu medical pentru că noi nu mai avem încredere în medici. Am dus-o pe picioarele ei, pentru că ea a cerut să fie operată, până nu începea şcoala, dacă îi era frică nu pleca. Ea s-a rugat de noi, iar acum nici nu ne vine să credem aşa ceva. Mai bine o lăsam acasă decât să o ducem la spital. Regret amarnic pentru că am dus-o la spital. Ne-au spus oamenii că puteam să ne punem cu pumnii în capul lor şi să-i fi omorât noi pe ei pe loc, la noi se făcea legea imediat, dar pentru ei niciodată. Eu nu o să-mi văd fata niciodată, ei vin la serviciu în continuare”, spune, cu vocea stinsă, mama îndoliată.

Am depus şi o plângere la Parchet. Am depus plângere şi împotriva asistentei respective, dar şi a conducerii spitalului, care nu are dotările necesare. Aştept ca legea să decidă. Cineva trebuie să plătească, ori după gratii, ori altfel, nu ştiu cum, dar de plătit trebuie să plătească

Radu Tulic, tatăl fetei

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: