Partidul lui Căruntu, plin de mineri

Partidul Poporului de la Gorj s-a umplut de mineri. După doar câteva luni de la înfiinţare, organizaţia numără 3000 de membri şi 35 de filiale locale. Potrivit Radio Târgu Jiu, cei mai grăbiţi să se înscrie în acest partid au fost minerii disponibilizaţi de la complexurile energetice, cei mai mulţi membri figurând în zonele Turceni şi Rovinari. Partidul Poporului a trecut şi la racolări de primari şi viceprimari din opoziţie şi din coaliție. Nu sunt permiși însă foştii prefecţii preşedinţi de consilii judeţene cu condamnări și dosare penale.

Minerii care au rămas fără un loc de muncă în urma disponibilizărilor colective s-au înscris în Partidul Poporului. Constantin Căruntu, liderul de la Gorj, a declarat că până în acest moment organizația are peste 3000 de membri, cei mai mulţi fiind în zonele Turceni şi Rovinari. Mai mult, Căruntu are adeziuni de la primari care sunt în funcţie, de la foşti primari, cât şi de la viceprimari. ”Cu adeziuni avem patru primari în funcţie, trei foşti primari şi opt viceprimari. Primari în funcţie avem şi de la putere şi de la opoziţie. Înclină balanţa la opoziție pentru că balanţa aici la viceprimari e de la putere”, spune Constantin Căruntu

Fără penali

Nu sunt permişi în funcţiile de conducere ale partidului oameni cu dosare penale, ci vor fi acceptaţi ca simpli membri. Deși Constantin Căruntu spune că a fost căutat chiar de ex-preşedinţi de consilii județene și ar dori să colaboreze cu foștii colegi de la PDSR, însă problemele pe care aceștia le au cu legea îl împiedică să le ofere funcții de conducere în Partidul Poporului. ”Ne-au contactat foşti prefecți, foști președinți de consilii judeţene, care vor să vină în conducerea partidului, dar Comisia Centrală nu dorește oameni pătaţi, oameni cu dosare penale. Îi primim ca simpli membri, dar nu pe funcții. Am fost vicepreşedinte la PDSR în perioada 92-96 și cu foarte mulți de acolo aș fi vrut să colaborez, dar vor funcții și conducerea centrală nu îi agreează pentru că au condamnări, au dosare penale”, explică acesta.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: