Pârvulescu: Ciurel s-a întâlnit cu sindicaliștii agreați

Liderul Sindicatului Minerul de la Cariera Peșteana, Dan Pârvulescu, a comentat întâlnirea pe care Ion Rușeț, liderul viitorului Sindicat Mine Energie Oltenia, a avut-o cu directorul general executiv al companiei, Laurențiu Ciurel. Pârvulescu a declarat că Ion Rușeț și colegii săi au mers la Laurențiu Ciurel în calitate de sindicaliști agreați.

 „Dacă vă amintiți, domnul Laurențiu Ciurel spunea că el vrea să discute cu anumiți sindicaliști, pe care îi agreează și atunci și-a creat un sindicat”, a declarat Dan Pârvulescu, liderul de la Peșteana. La intrare în sediul CEO, Nicolae Pavel, cel care conduce grupul de inițiativă al SMEO la Poiana, a declarat că întâlnirea este una de recunoaștere. În schimb, Ion Rușeț a trecut peste partea cu recunoașterea, intrând în subiect. El a abordat subiectul amânării acordării primei de vacanță, menționând că va mai fi o discuție pe această temă.

Pârvulescu spune că FNME a transmis de săptămâna trecută sesizare la ITM Gorj și Inspecția Muncii cu privire la încălcarea articolului 139 din CCM. “Ei spun că merg pe filosofia apărăm locurile de muncă. Păi și noi vrem să păstrăm și apărăm locurile de muncă, dar nu cu orice preț. Oamenii au niște drepturi în Contractul de Muncă pe care trebuie să le primească. Dacă Rușeț era sindicalist spunea că administrația a încălcat CCM-ul în cazul primei de vacanță. De ce nu a spus-o, i-a fost jenă să spună?”, se întreabă Pârvulescu.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: