Pas de uriaș spre Europa!

Pandurii au făcut un pas uriaș spre Europa. Victoria în derby-ul de Europa cu Vaslui a venit grație uriașului din atac, renăscut în retur, Matulevicius. Lituanianul a înscris de două ori și a ajuns la cota 5 în acest sezon.

Pandurii Tg-Jiu - SC Vaslui 2-1 (0-0), Stadion „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu, spectatori 5.000

A marcat: Matulevicius (min. 56 și 78) / Jumisse (61')

Pandurii: Mingote - Ungurușan, Viera, Rada, Vlad - Anton (Pleașcă, 87'), Nistor - Răduț (Rusu, 82'), Voiculeț, Cristea (Grigoraș, 74') - Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Varela, Celeban, Charalambous - Caue (Temwanjera, 82'), Costin (Antal, 81') - Jumisse, Stanciu, Sânmărtean - Buhăescu. Antrenor: Viorel Hizo

Pandurii și Vaslui au început duelul pentru Europa pe un vânt rece pătrunzător care nu i-a afectat însă pe moldoveni în startul partidei. Trupa lui Hizo, cu mai multe surprize în primul 11 (Buhăescu în locul lui Temwanjera și „știrbul” Milanov titular și chiar căpitan după ce fusese scuturat serios de Cadu cu o etapă înainte), a ratat primele mari ocazii. Caue a semnat prima șansă în chiar minutul 1, dar lovitura sa de cap a trecut peste. Buhăescu și-a încercat și el norocul tot cu capul, dar Mingote a fost la post. Moldovenii arătau încă din start că nu au venit pentru un egal la Tg-Jiu. Gorjenii și-au revenit însă repede și au semnat prima șansă prin Matulevicius al cărui șut a trecut peste. Voiculeț l-a încercat pe Cerniauskas, dar lituanianul a răspuns prezent. Jocul a părut că îngheață până în minutul 30 când Varela era să-și bată propriul portar, dar Cerniauskas a intervenit salvator. La faza următoare, Nistor l-a făcut și el mare pe Cerniauskas cu un șut din marginea careului mare respins de lituanian. Moldovenii n-au mai contat în atac până la pauză decât la incursiunile bulgarului Milanov, blocat însă din ce în ce mai bine de Vlad. „Magicianul” Sânmărtean nu s-a prea văzut în joc în prima repriză, repriză pe care pandurii au dominat-o, dar în care ineficiența din atac a păstrat tabela intactă.

Seara uriașului din Lituania

Repriza a doua a început sub ușoara dominare a moldovenilor, dar cei care au lovit decisiv au fost elevii lui Pustai. Ungurușan a oferit cea mai bună centrare a lui la Tg-Jiu iar eroul de la Piatra Neamț, Matulevicius a câștigat duelul cu fundașii lui Hizo și a înscris perfect cu capul. Golul a dezghețat meciul, dar și atmosfera din tribune, fanii simțind șansa unei victorii foarte mari. Bucuria n-a durat însă foarte mult pentru că Jumisse a readus egalitatea cu un șut perfect plasat de la marginea careului. Mingote n-a avut nicio șansă iar scorul redevenea egal. Buhăescu putea aduce liniștea în tribune, dar n-a nimerit ținta scăpat singur cu Mingote. Răduț a devenit capăt de linie la mai toate fazele pandurilor, mijlocașul împrumutat de la Steaua dovedind că e prea îndrăgostit de minge. Tot Matulevicius a adus bucurie pandurilor. Atacantul s-a dovedit nu numai bun la cap, dar și norocos. A fost pe fază când Cerniauskas a degajat direct în el și scorul a devenit 2-1. Gol norocos, dar extrem de prețios. Gorjenii au fost ocrotiți de Zeița Fortuna și la ocazia lui Buhăescu. Atacantul a ratat uluitor iarăși din poziție de unu la unu cu Mingote spre disperarea lui Hizo care se agita de mama focului pe margine. Moldovenii au mai irosit o șansă imensă prin Antal care a reluat defectuos cu capul din numai 6 metri. În prelungiri, Stanciu a expediat o torpilă care a ratat de puțin vinclul lui Mingote! Era clar, nu era seara Vasluiului. Pandurii au rezistat eroic în final și au obținut o victorie de aur care poate cântări enorm la finalul sezonului.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: