Pasăre: Băteam palma cu UNPR de la 20 de miliarde în sus

Vili Pasăre şi Romulus Bîldea, primarii din Dragoteşti şi Teleşti, au participat ieri la conferinţa de presă a USL când au fost prezentaţi ca şi candidaţi în cele două localităţi. La USL a trecut şi primarul din Ioneşti, Marian Tătaru. Acesta nu a participat la conferinţă deoarece a avut o şedinţă importantă. Cei doi primari au explicat de ce au uitat angajamentul cu UNPR. Progresiştii le-au promis sume mari de bani şi le-au dat mizilic.

Cei trei primari PNG, Vili Pasăre, Marian Tătaru şi Romulus Bîldea, vor candida din partea USL. Doi dintre aceştia, Bîldea şi Pasăre, au explicat de ce timp de şase luni s-au dat uneperişti, iar înainte cu o lună de alegeri au plecat la alt partid. Pasăre s-a supărat că foştii colegi de la UNPR l-au criticat şi-i avertizează că ar putea să nu câştige nici posturi de consilieri. „Am înţeles că unii adversari ne-au adus critici. Dacă ne-au criticat înseamnă că nu au un candidat de valoarea noastră şi le aducem la cunoştinţă că există posibilitatea să nu ia nici consilieri, mai ales cei de la UNPR“, a spus Pasăre în conferinţa de presă.

„Ce să faci cu 80 de mii de lei-“

Cei doi primari spun că cele şase luni cât „au fost“ la UNPR au dat dovadă de patriotism. „Dacă am stat la masă nu am avut adeziune la ei. Din patriotism am vrut să merg acolo ţinând cont că sunt la Guvern, dar sunt pe lângă Guvern. Din patriotism repet, am crezut că ne va ajuta localităţile. Nu au putut să facă şi asta e“, a declarat primarul din Dragoteşti.

Acesta a menţionat că ar fi candidat din partea UNPR dacă preşedintele partidului l-ar fi ajutat să obţină o cofinanţare de 20 de miliarde de lei pentru realizarea unui centru de agrement. În schimb, comuna Dragoteşti a primit acum câteva săptămâni 80 de mii de lei. Tot 80 de mii au ajuns şi la Teleşti. „Şi-au bătut joc de noi“, spune primarul. „Este o hotărâre de Guvern, suma pentru Dragoteşti este de 80 mii de lei. Eu nu am făcut şedinţă pentru această sumă. Ce să faci cu 80 de mii. E neinteresant pentru mine, credeţi-mă. Ce să faci, o balastare- Am asfaltat toate uliţele. Datorii nu prea am. În acordul pe care l-a avut cu dumnealor nu puteam să batem palma decât de la 20 de miliarde de lei în sus. Ce să faci cu 80 de mii, şi-au bătut joc de noi, eu mă simt lezat“, a mai declarat Pasăre. Primarul din Dragoteşti a fost completat de cel din Teleşti: „Domnul Oprea a spus: mă ţin de cuvânt, vă ţineţi de cuvânt, nu mă ţin de cuvânt, sunteţi liberi. Din ce am discutat nimic nu s-a materializat“.

CONSILIERI

PSD va avea un singur consilier la Dragoteşti, a declarat ieri Vili Pasăre. Este vorba despre fostul primar Lucian Purcel. „La mine eu comand. PSD are un consilier, se mulţumeşte unde-l pun şi săru’ mâna“, a declarat primarul.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: