Paşi mărunţi înspre însănătoşirea televizorului

Mă apropii vertiginos de 30 de ani şi simt o presiune tot mai mare de a fi relevant. De a lăsa ceva în urmă. De a face. Cum cu cartea aia cu care mă tot laud sunt încă la început, am făcut apel la cea mai sfântă calitate din trecutul acestui popor: delaţiunea. Da, am pârât pe nişte cretini la CNA. Există turnătorii şi turnătorii. Atunci când torni nişte viermi ca ăia din presa sportivă bucureşteană, de pildă, se cheamă, zic eu, că ai făcut o faptă bună. Iată textul complet pe care i l-am adresat directorului CNA, nu fără urmări. La câteva zile de când l-am trimis, CNA-ul a interzis televiziunilor sclave ale lui Gigi să mai numească echipa lui Becali ”Steaua”.

”Stimată doamnă, redacţia Maxima Sport vă roagă să luaţi act de folosirea rău-intenţionată, în cadrul comentariilor sportive de pe posturile Digi Sport, a numelui „Steaua”, cu referire la echipa care tocmai a pierdut definitiv şi irevocabil un proces la ÎCCJ, urmare a căruia respectivului club i se interzice folosirea brandului „Steaua”. De altfel, inclusiv clubul însuşi s-a conformat deciziei instanţei, schimbându-şi sigla şi numele de pe toate înscrisurile şi materialele promoţionale în „FCSB”. În timpul comentariului de la meciul CS Universitatea Craiova - FCSB, comentatorul Digi Sport Ionuţ Angheluţă s-a referit aproape exclusiv cu titulatura „Steaua” la oaspeţi, sfidând legile şi bunul simţ, reaua intenţie şi subiectivismul incalificabil au devenit clare atunci când domnul Angheluţă a făcut referire la gazdele partidei, despre care a precizat în mod repetat, chiar ironic, că „NU sunt Universitatea Craiova”; sau că „palmaresul e în altă parte”. Facem precizarea că CS Universitatea Craiova are o hârtie din partea senatului Universităţii din Craiova (instituţia de învăţământ n.r.) prin care se oferă EXCLUSIVITATE asupra folosirii titulaturii de „Universitatea Craiova”, iar deţinătorul palmaresului se judecă încă, neexistând (ca în cazul FCSB) o decizie definitivă în acest sens. Vă rugăm să înţelegeţi că o mare parte din presa din Bucureşti este în relaţii strânse cu patronul FCSB, al cărui interes este să nu se ţină cont de deciziile irevocabile ale instanţei şi să se continue mascarada şi manipularea, care au ca scop, la 26 de ani de când credeam că am scăpat de presa care minte în aceeaşi direcţie, îndobitocirea masei de suporteri stelişti care oricum nu era foarte luminată. În speranţa că doleanţele noastre se vor materializa cât mai repede cu putinţă, Redacţia.”

Deci s-a putut. Cu preţul unei mici delaţiuni, e drept, dar a fost un pas înainte spre normalitate, per total. Şi am mai sesizat, tot la televizor, un pas înspre normalitate. De obicei, când vedeţi teleshopping pe o televiziune, înseamnă că televiziunea aia e în mare rahat şi ar fi în stare să facă aproape orice pentru bani. Ei, după o perioadă în care doar OTV-ul, Realitatea şi RTV se mândreau cu aşa ceva, de vreo lună încoace s-a băgat teleshopping şi pe Antena 3. La mai mare!

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: