Pasti, suspectat de candidatură la PDL

Partenerii din USL de la Târgu Cărbuneşti sunt de mult timp cu pistoalele unul la tâmpla celuilalt, iar până să apese unul dintre ei pe trăgaci nu mai trebuie aşteptat prea mult. Cristian Toader Pasti este dat de liberali ca deja viitor candidat al PDL, lucru pe care portocalii probabil şi l-ar şi dori, social-democratul spunând răspicat că cel mult ca independent poate să îşi încerce norocul. Asta pentru a demonstra că nu este „un prost”, ci „unul sătul de proşti”.

Conflictul din interiorul USL de la Târgu Cărbuneşti pare să ia amploare, liberalii spunând ieri public faptul că deţin informaţii conform cărora Cristian Toader Pasti este viitorul candidat al PDL la primăria oraşului. Fostul edil are trei mandate în spate, fiind, culmea, ales atât pe listele PNL, cât şi ale PSD, într-o perioadă în care cele două partide erau la cuţite. Armele nu sunt deloc băgate în teacă nici acum, şeful PNL Gorj, Dian Popescu spunând clar că va cere excluderea din PSD a „colegului” Pasti, pe motive care ţin de strategia de câştigare a viitoarelor alegeri de către USL.

„Ştiu că a discutat cu cei de la PDL pentru a candida din partea lor. Discută ca un iresponsabil ce e şi creează un focar nejustificat la Târgu Cărbuneşti. Acolo viceprimarul Călina se înţelege cu primarul Mazilu, nu există un alt conflict decât cel iscat de Pasti. Din punctul meu de vedere, el nu are valoare, este un simplu membru printre miile de membri ai PSD şi de aceea spun că Pasti e conflictul. Nu am nimic împotriva discuţiilor din interiorul organizaţiei PSD, e treaba lor, dar am ceva cu ieşitul în presă, cu declaraţiile conflictuale. Există o decizie de coordonare a mesajelor publice prin biroul de presă al USL Gorj ori prin declaraţiile din ultima vreme şi negocierile purtate de el asistăm că tocmai asta nu se întâmplă”, spune Dian Popescu.

Pasti neagă discuţiile cu PDL

Fostul edil din Târgu Cărbuneşti spune că nici vorbă de negocieri cu portocalii, el dând asigurări că cel mult poate să ia în calcul o candidatură ca independent, dacă va fi cazul. Pasti afirmă că un sondaj de opinie, atât i-a cerut lui Dian Popescu, pentru a-i demonstra că Mihai Mazilu nu se mai bucură de încrederea alegătorilor din oraş.  „Am făcut o analiză în care am spus clar că USL poate lua acum 6-7 consilieri, dar are nevoie de 8 sau chiar 9 pentru ca PSD să prindă postul de viceprimar, cu Mazilu viitor primar. Nimeni nu ne poate garanta postul de vice, să fie clar, ceea ce ar fi un adevărat dezastru pentru o organizaţie puternică precum a noastră! Eu am fost cel mai puţin vehement. Fugaru şi-a cerut scuze pentru că a greşit faţă de mine, deşi mă ataca vehement. Asta i-am cerut şi lui Mazilu, nimic mai mult. Din Primăria Cărbuneşti au plecat tone de hârtii la DNA că doar-doar s-o găsi ceva la adresa mea şi uite că nu s-a găsit pentru că am lucrat corect şi am rămas acelaşi om normal. Curtea de Conturi a imputat acum Primăriei un miliard de lei vechi, Mediul ne-a dat amenzi de sute de milioane, echipă de fotbal nu mai avem, ansamblu folcloric nu s-a mai auzit nimic de el, iar oamenii ştiu lucrurile astea. Toate partidele m-au rugat să candidez şi le-am refuzat politicos, am rămas prieteni unii cu alţii pentru că suntem un judeţ mic şi ne cunoaştem. Vă asigur că sunt un luptător de gherilă afgană rezistent şi nu voi renunţa la a scăpa judeţul acesta de proşti pentru că m-am săturat să ne creştem copii cu pachete la Bucureşti şi Timişoara şi apoi să plece din Gorj că nu au loc de incompetenţi“, a declarat Pasti.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: