Patronii pensiunilor din Rânca, în vizorul comisarilor

Trei pensiuni din staţiunea montană Rânca au fost depistate cu nereguli de către comisarii Gărzii Financiare Gorj. Activitatea acestora ar putea fi suspendată, iar operatorii economici s-ar putea alege chiar şi cu sesizări penale în cazul în care comisarii vor considera că este vorba de evaziune fiscală, atunci când vor finaliza raportul.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au mers week-end-ul trecut în staţiunea montană Rânca unde au efectuat controale la pensiunile care îşi desfăşoară activitatea în acea zonă.  Au fost depistate nereguli la trei agenţi economici proveniţi din afara judeţului. Pensiunile nu erau dotate cu aparat de marcat fiscal, nu emiteau bonuri fiscale sau înregistrau nereguli în ceea ce evidenţele contabile şi fiscale a operaţiunilor comerciale efectuate. „Am avut o acţiune sâmbătă la Rânca cu trei echipe de control, s-au întocmit note de constatare la trei pensiuni ale unor agenţi economici din Caracal, Craiova şi Slatina. Urmează ca notele de constatare să fie valorificate ca urmare a constatărilor efectuate în baza unor procese verbale”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare Gorj.

Pentru aceste nereguli agenţii economici riscă amenzi de până la 20.000 lei, suspendarea activităţii sau sesizare penală. Reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj spun că vor mai avea loc şi alte controale la Rânca, de data aceasta mixte, împreună poliţişti şi inspectori ITM. Va fi verificată activitatea de comercializare a produselor accizabile, dar şi discotecile.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: