Patronul de la Avi Instant Târgu Jiu, puşcărie cu executare

Patronul Avi Instant Târgu Jiu, cetăţean irakian, a fost condamnat ieri de Judecătoria Târgu Jiu la trei ani de închisoare cu executare, pentru că ar fi obţinut ilegal subvenţii. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Eugen Apăteanu, cel care l-a consiliat pentru obţinerea fondurilor.

Judecătoria Târgu Jiu a pronunţat ieri după-amiază verdictul într-unul dintre puţinele dosare instrumentate în ultimii ani de procurorii locali de la DNA, dosarul de acum fiind unul despre care nu s-a vorbit aproape deloc, asta şi pentru că la finalul cercetărilor anchetatorii nu au remis vreun comunicat de presă. Dosarul îl vizează pe patronul de la Avi Instant SRL, fosta Avicola SA Târgu Jiu, Al Samaray Kasim Hussein Rajab, un cetăţean irakian care în anii trecuţi a încercat să fenteze statul român şi să obţină subvenţii pentru firma sa cu acte care s-au dovedit, în cele din urmă, a nu fi întocmite corect.

Trei ani a primit acesta, cu executare, şi tot trei ani au decis magistraţii şi în cazul unui bucureştean, Eugen Apăteanu, administrator la AMC Consulting Internaţional SRL Bucureşti. Bucureşteanul nu e anchetat pentru prima dată de procurorii DNA, într-un dosar ajuns la instanţele din capitală acesta fiind condamnat, cu suspendare, anul trecut, la alţi trei ani de închisoare, el fiind complice la înşelăciune. În dosarul respectiv, Apăteanu i-a oferit „consiliere” unei femei de afaceri pentru a obţine fonduri europene în valoarea de peste 570.000 de lei, instanţa obligându-l pe el şi pe partenera sa să dea înapoi banii către Ministerul Economiei, Autoritatea de Management pentru P.O.S.CCE, cu titlu de despăgubiri.

Şi în dosarul de acum Apăteanu şi patronul arab au de dat bani statului român, suma nefiind deloc una modică. „Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul Al Samaray Kasim Hussein Rajab şi cu partea responsabilă civilmente SC AVI INSTANT SRL, la plata sumei de 240.311,50 lei(RON), către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din data de 12.12.2012 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova-Biroul Teritorial Tg-Jiu asupra imobilului cu numărul cadastral 194/72, înscris în cartea funciară 223809-C1-U 24, situat în Bucureşti, Sectorul 5 aparţinând inculpatului Apăteanu Eugen”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă şi care îi obligă pe ambii inculpaţi să achite statului român cheltuieli judiciare de câte 3500 de lei.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: