Patronul de la Macofil a fost arestat

Punct final în dosarul penal în care omul de afaceri Ion Pătruţ a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru un prejudiciu de 1,7 milioane euro, produs alături de faimosul ţepar Constantin Bucloiu şi de alţi trei indivizi din anturajul acestuia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat acum verdictul definitiv, în baza acestuia patronul de la Macofil ajungând la puşcărie unde are de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Cu doi ani şi ceva în urmă, DNA îl trimitea în judecată pe Pătruţ şi îl acuza de uz de fals în formă continuată, complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, precum şi pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat, grupul fiind format din gaşca lui Bucloiu. Anchetatorii susţineau că Bucloiu şi ai lui, ca şi în alte dosare, luau utilaje de la firme de leasing pe care le treceau prin mai multe firme,  pentru a li se pierde urma, după care ajungeau la Macofil, Pătruţ fiind cel care asigura avansul necesar pentru ca firmele de leasing să capete încredere şi să facă tranzacţiile.

Tribunalul Gorj l-a achitat iniţial pe Ion Pătruţ pentru acuzaţiile ce i-au fost aduse, dar la Curtea de Apel Craiova magistraţii au decis ca acesta să facă 5 ani de puşcărie, sentinţă pe care omul de afaceri a atacat-o şi, astfel, s-a ajuns la Înalta Curte, care, ieri, a hotărât ca el să stea după gratii 3 ani şi 4 luni. Preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Macofil SA, Pătruţ nu s-a lăsat căutat de poliţişti, ci s-a dus la sediul IPJ Gorj imediat de cum a aflat de sentinţă, fiind încarcerat pe loc. În consecinţă, el va face Paştele acesta pentru prima dată după gratii.

Gaşca lui Bucloiu

Pătruţ a ajuns să aibă la bătrâneţe aceste probleme cu legea după ce a intrat în combinaţii cu Titel Bucloiu şi cu cei din gaşca sa de ţepari. Magistraţii au decis ca şi Bucloiu să facă puşcărie, precum şi ceilalţi trei inculpaţi, Teodor Unguru, Ioanăş Loţică şi Ştefan Augustin Motea Zaharia. Toţi sunt deja după gratii pentru că au şi alte condamnări, chiar şi de peste un deceniu, fiind judecaţi şi în alte dosare, pentru fapte similare, Bucloiu fiind în anii trecuţi, înainte de arestare, cunoscut ca cel mai mare ţepar al judeţului. Tocmai de aceea, după ce era faimos în judeţ el şi-a mutat zona de interese spre Bucureşti, dar şi spre alte oraşe din ţară, unde era mai puţin cunoscut şi unde poza într-un veritabil om de afaceri, mai ales că avea maşini şi costume scumpe. Toată legenda ţesută în jurul său s-a năruit însă după ce poliţiştii şi procurorii au intrat pe fir şi au început să-l ia la bani mărunţi, alături de el picând şi ajungând după gratii toţi cei care i-au crezut poveştile de îmbogăţire peste noapte.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: