Patru ani de închisoare pentru proxenetul din dosarul „minore pentru VIP-uri”

Marius Viorel Taşcău, proxenetul de 27 de ani din Runcu, a fost condamnat ieri de Judecătoria Târgu Jiu la patru ani de închisoare, cu suspendare. Taşcău plasa trei prostituate unor clienţi pentru sex, două dintre acestea fiind minore. Şi fetele au fost condamnate, tot cu suspendare.

Judecătorii Tribunalului Gorj i-au audiat ieri pe Marius Taşcău – proxenet şi două prostituate minore, pe care acesta le plasa unor persoane. Pe surse s-a speculat că printre sutele de clienţi ai fetelor sunt şi zeci de persoane publice (politicieni, judecători, directori, poliţişti), dar, deşi numele acestora circulă neoficial, poliţia nu a comunicat nimic în acest sens.

La audierile de ieri, proxenetul de numai 27 de ani a recunoscut faptul că primea comision dacă le găsea fetelor clienţi şi şi-a regretat fapta. Şi fetele au fost audiate, în prezenţa părinţilor, şi la fel au recunoscut şi au spus că le pare rău.

Condamnaţi în două termene

Interesant este că cei patru au fost condamnaţi la al doilea termen de judecată, procesul fiind extrem de rapid. Proxenetul a primit două condamnări a câte patru ani, dar care au fost cumulate în una singură. Instanţa i-a suspendat pedeapsa, Taşcău urmând să fie timp de şase ani sub supraveghere.

Cele trei prostituate au primit pedepse de şase luni, tot cu suspendare, termenul de încercare în cazul lor fiind de doi ani şi şase luni.

Instanţa a dispus confiscarea unor sume de bani atât de la proxenet, cât şi de la prostituate. Astfel, de la Teodora N.C. a fost confiscată suma de 4.000 lei, de la Constanţa V.S. 5.000 de lei, iar de la Georgiana E.D. 1.600 lei. Şi de la taşcău a fost confiscată suma de 4.500 lei.

Sentinţa pronunţată ieri este cu recurs.

RECHIZITORIU

Din rechizitoriu rezultă că fetele erau plasate în două locuinţe particulare şi mai multe hoteluri din Târgu Jiu şi Ţicleni mai multor persoane, în schimbul sumei de 150-200 de lei, din care proxenetul primea 50-100 de lei.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: