Patru tineri răniţi grav. Elicopterul SMURD nu a putut ateriza!

Un elicopter SMURD ce trebuia să ia un tânăr de 18 ani, rănit în accidentul produs duminică noaptea în localitatea Samarineşti, s-a întors din drum pentru că nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo. În final, victima a fost transportată cu o ambulanţă la Timişoara.

Duminică noaptea a avut loc un accident de circulaţie, în urma căruia patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani au ajuns la spital, fiind grav răniţi.  Ghinionul unui tânăr de 18 ani a continuat şi astăzi, când ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti cu un elicopter SMURD. Dar din cauza ceţii elicopterul nu a putut ateriza pentru a prelua victima. În cele din urmă, tânărul a fost transportat la Timişoara cu o ambulanţă. „Un tânăr de 18 ani este în comă din cauza unui politraumatism cranian. Am solicitat un elicopter SMURD, dar din cauza condiţiilor meteo, elicopterul nu a putut ateriza pe insuliţă. Municipiul era acoperit de ceaţă. Starea sa este gravă şi am decis transferarea sa la un spital din Timişoara şi, până la urmă, a fost transportat cu o ambulanţă cu medic. De asemenea, o tânără de 20 de ani, tot cu traumatisme craniene, a fost trimisă tot la Timişoara, chiar din cursul nopţii în care s-a produs accidentul. Mai sunt doi tineri internaţi la Motru”,a declarat Marinică Niculescu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj.

Viteza le putea fi fatală

Accidentul soldat cu patru victime s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de mers. „Din primele cercetări efectuate de echipa operativă constituită la nivelul subunităţii de poliţie care s-a deplasat la faţa locului, a rezultat că R.N.M., de 20 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de carosabil, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, răsturnându-se în afara părţii carosabile, pe partea stângă a direcţiei de mers Văgiuleşti-Motru. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, George Neagoe.  În urma impactului, doi dintre pasagerii din autoturism au fost transportaţi la spitalul din municipiul Motru şi doi în stare gravă au plecat spre Timişoara.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: