Paturi de rezervă pentru secţia de urgenţe

Spitalul Judeţean Gorj va trebui să dispună de paturi de rezervă pentru urgenţe, potrivit noilor reglementări din domeniul sănătăţii. Începând de ieri este obligatorie internarea de urgenţă a pacienţilor în stare critică fără a fi plimbaţi de la un spital la altul, alocarea de minim 5% din numărul de paturi ale spitalului la intrarea în gardă, cât şi înfiinţarea unui dispecerat unic care să centralizeze toate locurile libere din spitalele de urgenţă.

În situaţia în care pacientul necesită o abordare pluridisciplinară şi niciunul dintre medici nu doreşte internarea în secţia respectivă, medicul de gardă din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe decide internarea obligatorie.

În acest context, dr. Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean Gorj, ne-a declarat: „Paturile de rezervă vor constitui o problemă întrucât suntem un singur spital de urgenţe, iar un medic nu poate prevede zilele de spitalizare necesare unui pacient. Există şi situaţii în care un bolnav este internat pentru o anumită afecţiune ce necesită îngrijiri medicale de 4-5 zile, însă ulterior apar complicaţii şi stă internat 7 zile, patul respectiv neputându-se elibera atunci când s-a estimat iniţial“.

Dacă nu sunt locuri libere în secţia de profil, în care se consideră necesară internarea, pacientul va fi internat într-o secţie înrudită până la eliberarea unui loc. Dr. Constantin Pălivan a mai precizat că, până la înfiinţarea dispeceratului unic, secretariatul Spitalului Judeţean Gorj va centraliza toate locurile libere, medicii şefi de secţie trebuind să raporteze zilnic câte paturi au disponibile.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: