Păunescu – acuzat de tentativă de omor

Elevul din Târgu Jiu implicat în scandalul în care o fată a sărit de la etajul doi pentru a nu fi violată de acesta este acuzat începând de ieri de tentativă de omor. Lucrurile nu se opresc însă aici pentru ca fata se teme în continuare pentru viaţa ei şi se plânge de faptul că primeşte ameninţări, una dintre acestea fiind sub forma unui buchet de flori cu o creangă de brad, ca la morţi, primit miercuri seara, când, pe patul de spital, îşi aniversa împlinirea a 18 ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, inspectorul Daniel Tică, a confirmat ieri că poliţiştii şi-au declinat competenţa în acest caz şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, odată cu schimbarea încadrării faptelor. „În urma probelor strânse la dosar au rezultat suficiente indicii pentru ca tânărul respectiv să fie acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor, situaţie în care ancheta trebuie preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, afirmă Tică.

Elevul Alexandru Păunescu era acuzat iniţial de tentativă de viol, schimbarea încadrării putând să îi aducă acestuia şi mai mulţi ani de puşcărie, în cazul în care va fi găsit vinovat, în cele din urmă, de producerea faptelor respective. Acesta a fost implicat la începutul săptămânii într-un incident în apartamentul său, unde a venit împreună cu un alt coleg şi cu o fată care miercuri a împlinit 18 ani, toţi trei fiind elevi la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Fata a sărit pe geam, de la etajul doi, după ce cei doi băieţi, în special Păunescu, au forţat-o să se dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale cu ei.

Felicitată cu un buchet de flori care se duce la… morţi

Adolescenta a supravieţuit impactului cu solul, fiind internată la spitalul judeţean din Târgu Jiu, unde va mai rămâne internată circa o săptămână. Simona Popescu nu s-a bucurat prea mult pentru că a devenit majoră, ochiul negru cu care s-a ales şi problemele de coloană pe care le are ţinând-o în vârful patului pentru multe zile. Ea spune însă că, deşi este vizitată de rude şi prieteni sau colegi, se teme în continuare pentru viaţa ei, după ce, miercuri seara, de ziua sa de naştere, a primit de la Păunescu un buchet de flori cu o ramură de brad, buchet care se foloseşte doar la înmormântări.

„Întrebaţi orice florăreasă şi o să vă spună că buchete din acestea, cu creanga de brad în ele, nu se fac decât pentru a fi folosite la morţi. Eu ce să înţeleg, mai ales după ce a vrut să-mi facă- Normal că mi-e frică, mai ales că eu nici nu sunt din Târgu Jiu şi nu am nici tată, iar el l-a telefon mi-a zis că nu va ajunge după gratii, ci eu pe lumea cealaltă. Două colege de-ale lui de clasă mi-au adus buchetul. Iniţial nu am dat atenţie pentru că ele au venit cu flori la mine, am stat de vorbă şi când a fost să plece mi-au spus că am un bilet în acel buchet. Când m-am uitat era semnat Alex şi îmi ura multă sănătate. Ce sănătate să-mi ureze el mie când a vrut să-mi facă lucrurile alea şi mi-a trimis acum flori cu creangă de brad. Parcă mi-ar fi trimis o coroană de flori ca la mort, numai că nu a scris pe ea şi sincere condoleanţe. Sper ca Poliţia să facă ceva şi lucrurile să nu rămână aşa. Am auzit că doar el este anchetat, nu şi celălalt băiat. Păi pe el de ce nu l-au acuzat de nimic- Ce, el nu a fost acolo când mă bătea Păunescu şi îmi cerea să mă dezbrac- Dacă mă viola Păunescu credeţi că el stătea cu mâinile încrucişate- Dacă nu săream eu pe geam sigur ar fi avut şi el o contribuţie la ce vroia Păunescu să îmi facă”, afirmă victima.

Poliţiştii care anchetează cazul l-au pus sub acuzare doar pe Alexandru Păunescu, celălalt elev implicat în scandal având calitatea de martor întrucât nu ar fi participat direct şi agresiv la obligarea fetei să întreţină relaţii sexuale cu cei doi. Ambii elevi au fost însă excluşi de la liceul la care erau înscrişi, conducerea unităţii de învăţământ considerând faptele lor ca fiind foarte grave.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: