Paza de la CE Oltenia, împărţită între mai multe firme

Contractul privind serviciile de pază de la CE Oltenia a fost tranşat acum câteva zile. Noua comisie de licitaţie a rezolvat lucrurile astfel încât contractul a fost împărţit în 11 loturi, astfel că fiecare firmă înscrisă a câştigat. Contractul are o valoare totală de aproape 15 milioane de lei şi este pe un an.

Licitaţia de 3,5 milioane de euro pentru serviciile de pază de la CE Oltenia a fost una dintre cele mai controversate. Primele oferte au fost depuse din mai-iunie, dar ea a fost finalizată abia acum, după multe contestaţii. Bătălia se dădea între firmele Signovince şi Mike Security, dar la ultima procedură au participat 5-6 firme. Noul caiet de sarcini prevedea 11 loturi şi fiecare firmă care a depus ofertă a şi câştigat ceva. De data asta, nu a mai participat Signovince, firmă aflată în insolvenţă, ci SMB Pază şi Protecţie, o firmă controlată tot de Ion Făget. Până la urmă, cele mai multe loturi, adică paza la mai multe cariere şi termocentrale, au fost câştigate de SMB. 

Această licitaţie a fost controversată şi pentru că fostul director Laurenţiu Ciurel a fost acuzat că a desfiinţat Divizia de pază condusă de Ion Răuţ pentru a nu periclita afacerile Signovince. Mai mult, Răuţ spunea că a fost demis pentru că nu a semnat un proces verbal cu privire la această licitaţie.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: