PD-L şi-a ales preşedintele. Vezi numele câştigătorului!

Vasile Blaga a fost reconfirmat astăzi în funcţia de preşedinte al PD-L, învingându-le din primul tur, fără drept de apel, pe contracandidatele Elena Udrea şi Monica Macovei. Surse neoficiale susţin că Blaga a obţinut 54% din voturile exprimate, Udrea 43%, iar Monica Macovei a făcut figuraţie, primind numai 3%.

Rezultatul a fost evident din primele minute ale congresului, când discursul lui Traian Băsescu nu a reuşit să ridice sala în picioare, ca altădată. Macovei a avut un discurs bine scris, dar rostit fără vlagă şi nu a ajuns la electoratul din sală. Udrea în schimb a avut cea mai bună prezenţă scenică dintre cei trei candidaţi, un discurs bun, dar care nu i-a atins pe electorii care ştiau deja că începutul căderii PD-L a fost atunci când aripa Udrea a confiscat atât guvernul, cât şi partidul, dând la o parte miniştri precum Blaga şi Videanu, pentru a pune în loc pe Igaş şi Ariton. De partea cealaltă, Blaga a avut un discurs în general slab, nearticulat, dar în care a spus câteva adevăruri ştiute de sală, cum ar fi faptul că programul PNDI a fost o păcăleală sau că nu toţi pedeliştii au fost liberi să-şi spună părerile în public în anii 2011-2012.

Cea mai bună descriere a celor trei moţiuni a făcut-o Teodor Paleologu, susţinător al Elenei Udrea. Acesta a spus că moţiunea Blaga este „moarte lentă”, moţiunea Macovei este „nuca-n perete”, iar moţiunea Udrea este „ori la bal, ori la spital”.

update: Vasile Blaga a castigatcu 2349 de voturi, Elena Udrea a obtinut 2006 iar Monica Macovei - 209 si 47 de voturi nule

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: