PDL a pierdut trei primari și peste zece mii de voturi

Trei primari importanți ai PDL au trecut la USL. Aceasta este informația apărută vineri, dar nici până azi nu este confirmată sută la sută. Dintre pedeliști, deputatul Severus Militaru a răspuns la telefon și a declarat ieri că nu se știe sută la sută dacă au plecat, dar a spus că aceștia i-au comunicat președintelui PDL Gorj Ion Rușeț că vor părăsi partidul. Între timp, Ion Gruescu a declarat că s-a întors la PSD, la partidul cu care a pornit în politică, iar primarul din Cătunele spune slab: Rămân la PDL. Și cum migrarea spre PSD e în floare, Militaru profită de ocazie și vrea să pună punct unor zvonuri. „Nu mă duc la PSD, rămân să duc lupta mai departe”. Dorin Filip, primar de Rovinari și prim-vicepreședinte PDL, nu a putut fi contactat. Informaţia a fost confirmată neoficial de mai mulţi lideri politici.

La nici câteva ore de la căderea Guvernului PDL condus de Mihai Răzvan Ungureanu, trei primari cu majoritate covârșitoare printre alegătorii din localitățile lor, Dorin Filip de la Rovinari, Ion Gruescu de la Negomir și Florinel Țuilă de la Cătunele, se îndreaptă spre USL. Căderea Guvernului i-a convins pe aceștia să plece cât mai pot. Potrivit unor surse, primarii sunt supărați și pe Rușeț, care le răspunde la telefon pe pofte. Cu o lună înainte de campanie, PDL a trecut în opoziție, situație în care s-ar putea regăsi mult timp de aici înainte.

Și deputatul Militaru recunoaște vremurile grele ale PDL-ului. “Nu am informații sută la sută, tot așa din zvonuri, da. Eu personal nu i-am sunat, dar se pare că așa este. Ar fi vorbit domnul Rușeț cu ei și au plecat sau pleacă dacă nu au făcut-o deja. Filip, Gruescu și Țuilă. Depinde de caracterul fiecăruia, nu e mult de comentat, oamenii puternici se văd la vremuri grele, ori PDL la vremea actuală trece printr-o perioadă dificilă. E păcat că se întâmplă așa. Eu cel puțin rămân și duc mai departe lupta electorală. Știu că se spunea și de mine că mă duc la PSD, dar vă rog să precizați că eu rămân în PDL”, a declarat Militaru. PDL este acum în căutarea unor candidați. „Problema este la comunități. Trebuie să găsim candidați în cele trei localități”, a menționat Militaru.

Gruescu se întoarce la prieteni, Țuilă se mai gândește

Întrebat dacă a trecut la USL, primarul din Cătunele Florinel Țuilă, a declarat că deocamdată nu este adevărat. „Deocamdată nu. Am primit oferte, dar neconvenabile. Cred că până la urmă nu plec, rămân cu PD-ul. Am fost chemat de PC și PNL, dar în condiții care nu-mi convin mie. O să-mi depun candidatura marți. Eu o să fiu ultimul care o să-mi depun candidaura”, a declarat primarul Țuilă.

Primarul din Negomir, venit la PDL din rândurile PSD, s-a întors printre social-democrați. „Cu PSD am intrat în politică, am rămas prieten adevărat cu mulți de acolo”, a declarat primarul Ion Gruescu, menționând că și căderea Guvernului MRU l-a ajutat să ia o decizie.  

PLECĂRI

Din PDL au mai plecat în ultimele săptămâni primarul Calotă din Urdari şi primarul Drăghici din Săuleşti. Surse politice susţin că alţi trei primari vor pleca astăzi.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: