PDL Gorj a decis cine pleacă, cine rămâne

Directoarea de la APIA, Delia Mercioiu, este singura în privinţa căreia democrat-liberalii sunt siguri că îi vor retrage sprijinul politic, în urma analizei făcută ieri! De asemenea, va fi analizată situaţia directorului de la Apele Române Gorj, Theodor Popescu, care are o condamnare cu suspendare de un an. Lucrurile s-au schimbat însă în privinţa inspectorului general, Iustin Paralescu, în privinţa căruia a fost luată decizia de rămânere pe funcţie.

Directoarea de la APIA, Delia Mercioiu, a intrat în atenţia partidului după ce presa a pus-o pe prima pagină relatând despre relaţia sa cu un bărbat. Din acest motiv, democrat-liberalii au decis să nu o mai susţină politic, având o imagine publică negativă. Tot din cauza imaginii negative va fi schimbat din funcţie şi directorul de la Apele Române Gorj, Theodor Popescu, acesta având o condamnare la închisoare de un an cu suspendare în dosarul “Bani pentru partid”, dosar în care au mai fost judecaţi şi Dan Ilie Morega, dar şi primarul de la Baia de Fier, Constantin Mihuţescu.

Asumare politică

Sunt şi directori care vor fi schimbaţi pentru faptul că nu au comunicat cetăţenilor prin intermediul presei măsurile luate de guvern. Aici este vorba de directoarea de la Casa de Pensii, Rodica Ghimişi, care a fost criticată de nenumărate ori din această cauză. În Biroul Permanent Judeţean din data de 23 iunie, vor fi analizaţi şi directorii care nu fac parte din partid şi pe care formaţiunea politică nu şi-i asumă. Din acest motiv ar putea fi schimbaţi din funcţie directorul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Elisabeta Juveloiu, directorul de la Drumuri şi Poduri, Ion Dina, directorul executiv adjunct al DADR, Virgil Drăguşin, care este liberal.

REACŢIE

La Apele Române este posibil să fie schimbată conducerea, de la mic la mare, în urma scandalului cu furtul de balast. Astfel că în BPJ va fi discutată schimbarea atât a directorului Theodor Popescu, cât şi a inginerului şef, Doina Isar. “Este pentru prima dată când aud de o posibilă schimbare de la dumneavoastră din presă. Eu sunt inginer pe parte tehnică, ce treabă să aibă cu mine, dacă trebuie să dau concurs dau, dar nu mi se pare corect. Eu mi-am îndeplinit atribuţiile, am fost decorată chiar şi de preşedintele Traian Băsescu”.

Doina Isar, inginer şef Apele Române Gorj

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: