PDL: Vom renegocia cu UNPR dacă se schimbă conducerea

Democrat liberalii le spun uneperistilor că ar mai putea căpăta nişte funcţii doar dacă se va schimba conducerea UNPR, adică dacă Dan Ilie Morega va fi preşedinte! Şi acest lucru s-ar putea întâmpla în maximum două săptămâni când în Gorj este aşteptat Gabriel Oprea, liderul UNPR. Morega spune însă că negocieri vor fi chiar dacă nu va fi preşedinte, deoarece acum UNPR are un parlamentar, iar raportul UNPR- PDL se schimbă.

Democrat-liberalii spun că protocolul cu UNPR a fost respectat, iar negocierile s-au făcut. S-ar mai putea însă răzgândi dacă se va schimba conducerea partidului şi în acest caz se aşteaptă ca UNPR să mai ceară câteva funcţii, unele la Complexul Energetic Turceni. “Noi am negociat odată cu UNPR, le-am satisfăcut doleanţele, nu cred că mai are vreun rost să mai negociem ceva cu aceeaşi conducere”, a declarat Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt PD-L Gorj.

Democrat liberalii s-ar putea aşeza la masa negocierilor mai repede decât s-ar aştepta, având în vedere că Gabriel Oprea, liderul UNPR este aşteptat în Gorj, în jurul datei de 20 august şi se vehiculează că va veni pentru a-l pune în funcţia de preşedinte la Gorj pe Dan Ilie Morega. “În cazul în care conducerea partidului se va schimba, atunci vom discuta despre negocieri în cadrul unei şedinţe de Birou Permanent Judeţean a PD-L şi vom lua o hotărâre. Deocamdată conducerea UNPR este aceeaşi”, a mai spus Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PD-L.

REACŢIE

“Problema nu este dacă voi fi sau nu preşedinte. Odată ce am venit la UNPR se schimbă raportul. Acum UNPR are un parlamentar, iar PDL 3, deci raportul este de 25% la 75%. În mod voit sau nevoit vor trebui făcute negocieri şi un alt protocol. Sunt preşedinte al Comisei pentru IMM-uri la nivel naţional în cadrul UNPR, ceea ce echivalează cu funcţia de vicepreşedinte, aşa că nu trebuie să fiu preşedinte la Gorj”, a spus deputatul Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: