Pe cine şi ce a sponsorizat CE Oltenia în 2014

Complexul Energetic Oltenia a sponsorizat anul acesta mai multe biserici, persoane fizice, instituţii şi asociaţii, în total fiind rezervată acestui segment suma de 420.000 de lei. Cei mai mulţi bani, 145.000 de lei, i-a primit Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

Complexul Energetic Oltenia a publicat pe pagina de Internet o listă cu persoanele, organizaţiile şi instituţiile pe care le-a ajutat cu bani în 2014. Suma prevăzută în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli 2014 pentru sponsorizări a fost 420.000 de lei. Pe lista celor sponsorizaţi de CE Oltenia se află şi organizaţii care nu pot fi găsite pe Internet, deşi se presupune că sunt unele cu activitate. Pe lângă un grafic cu cei care au primit bani, compania a ataşat şi o listă cu sumele atribuite, însă asociaţii precum Voleistar, Colegiul „Tudor“ sau Asociaţia Tenisului Românesc nu apar cu nicio sumă, deşi figurează în grafic.

grafic_minerit

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, în top

Anul acesta la adresa conducerii CE Oltenia au fost făcute critici privind refuzul de a sponsoriza Festivalul de Folk Poarta Sărutului, organizat de Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu. Evenimentul a fost la un pas de a fi anulat, a declarat atunci Viorel Gîrbaciu, pentru că CE Oltenia promisese banii, dar a anunţat în ultimul moment că nu-i mai dă.

Nici Centrul Judeţean de Cultură Constantin Brâncuşi nu este pe listă, deşi, spun surse, conducerea instituţiei ar fi stat câteva ore pe la uşa directorul general Laurenţiu Ciurel, dar cel din urmă nu şi-a făcut timp pentru o discuţie.

Mulţi bani a primit însă Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Este vorba de suma de 145.000 de lei, pentru pregătirea stagiunii în 2014. Se cunoaşte interesul conducerii pentru teatru, existând informaţii că societatea sponsorizează şi fundaţia teatrului. De asemenea, în acest an CE Oltenia a cumpărat bilete pentru salariaţi la piese puse în scenă la teatrul din Târgu Jiu. Pe listă mai apar şi biserici, cluburi sportive, asociaţii sau chiar persoane fizice ajutate prin intermediul Asociaţiei Eurolife, condusă de fostul jurnalist Marius Daea. Pe locul doi, după suma acordată, este Parohia Sfânta Varvara, care a primit 22.000 de lei pentru lucrări de reparaţii. Suma de 20.000 de lei a acordat-o Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru premierea elevilor.

În topul celor mai mari sume primite drept sponsorizare de la CE Oltenia este Primăria Târgu Jiu. Primăria a primit 10.000 de lei pentru organizarea spectacolului de muzică lăutărească "Mărioara de la Gorj".

Peste 12.000 de lei a primit şi Spitalul Judeţean Târgu Jiu pentru dotări. De asemenea, au fost date sume între 1.000 şi 6.000 de lei pentru activităţi sportive.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: