Pedeapsa criminalului Avram, majorată cu trei ani

Gorjeanul judecat pentru faptele care i-au adus pe nedrept lui Marcel Ţundrea 25 de ani de închisoare are toate şansele să stea după gratii mai mult decât putea visa, după ce Curtea de Apel Craiova i-a majorat pedeapsa care fusese iniţial dispusă împotriva sa la Tribunalul Gorj.

Gheorghe Avram a făcut apel la verdictul prin care primea 22 de ani de detenţie, magistraţii din Bănie dispunând acum ca bărbatul să rămână 25 de ani după gratii, la fel cât a primit şi Ţundrea. Instanţa superioară a menţinut însă restul dispoziţiilor de la Târgu Jiu, inclusiv interzicerea unor drepturi civile pentru Avram pentru o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

Avram este în spatele gratiilor din februarie anul trecut, când a produs un accident rutier, ulterior el fiind trimis în judecată pentru crima care i-a fost pusă în cârcă răposatului Ţundrea, acuzaţia de viol prescriindu-se. Ancheta a fost coordonată la acel moment de procurorul şef al secţiei urmăriri penale din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, acesta făcând eforturi uriaşe la începutul lui 2011 pentru a finaliza această anchetă şi pentru a spăla pata de ruşine de pe obrazul Justiţiei din România. De altfel, înainte de a muri, Ţundrea îl indica pe Avram ca fiind adevăratul autor al faptelor pentru care el a ajuns la puşcărie, bănuielile sale fiind confirmate ulterior de ancheta Parchetului General.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: