Pedeapsă mărită pentru gorjeanul care a vrut să își omoare soția

Bărbatul din Bâlteni care în vara anului trecut și-a legat soția de calorifer, a îndopat-o cu alcool și a încercat să îi însceneze o sinucidere a primit ieri o pedeapsă finală majorată pentru faptele sale. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis că individul nu trebuie să stea doar 9 ani după gratii, ci mult mai mult, pedeapsa finală decisă acum de instanță fiind de 10 ani și 6 luni. Magistrații au menținut și interdicțiile pe care acesta le avea deja decise de la Târgu Jiu după executarea pedepsei inițiale de 9 ani, judecătorii stabilind că după ce va executa perioada de detenție să nu se apropie de fosta sa soție.

„Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 5 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a deţine, purta sau folosi orice categorie de arme, precum şi dreptul de a comunica şi de a se apropia de partea vătămată Ciobanu Lenuţa”, a decis instanța.

Femeia a văzut moartea cu ochii după ce i-a comunicat soțului său că dorește să divorțeze, ea săturându-se de bătăile pe care le primea. Muncise ani de zile în străinătate și reușise să ridice o casă frumoasă în comună, bărbatul neacceptând ideea că va rămâne fără mândrețea de locuință, așa că a decis să îi însceneze Lenuței sinuciderea. După o noapte de chinuri, cu ștreangul la gât, femeia a reușit să scape și să ceară ajutor la vecini, Ion Ciobanu ajungând acum acolo unde îi era locul.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: