Pedepse cu suspendare pentru niște euro falși

Verdict al magistraților gorjeni în cazul a trei tineri din județ acuzați că au pus în circulație bani falsificați, euro în cazul de față, niciunul dintre ei neprimind vreo pedeapsă care să îl și trimită în spatele gratiilor. Doi dintre ei, Bianca Mutu și Dorin Ciuraru, au fost condamnați la câte doi ani de închisoare, dar pedeapsa nu este executorie. Instanța a decis ca executarea să fie suspendată și înlocuită cu un termen de încercare tot de doi ani, timp în care inculpații nu au voie să recidiveze pentru că asta ar însemna încătușarea lor.

Judecătorii au hotărât să le interzică celor doi și să ocupe vreo funcție publică timp de un an după executarea pedepsei principale, ambii fiind obligați să presteze muncă neremunerată în folosul comunității. Mutu ar urma să presteze 60 de zile pentru Primăria Godinești sau școala din localitate, în timp ce Ciuraru ar trebui să execute diverse munci tot 60 de zile, dar la Primăria Tismana sau la o școală din localitate. În plus, în perioada în care sunt sub supraveghere ei trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților, să își justifice sursele de existență și să nu plece de acasă pentru perioade mari de timp.

Cel de-al treilea inculpat, Giovani Maier Bonculescu, a fost și el condamnat la „măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni”, judecătorii obligându-l să urmeze un curs de pregătire școlară sau de pregătire profesională, la proces el venind însoțit de părinți. În plus, magistrații i-au interzis să părăsească teritoriul României fără acordul Serviciului de Probațiune Gorj. Și el și ceilalți doi inculpați vor trebui să suporte cheltuieli judiciare statului de câte 500 de lei, sentința dispusă de magistrații gorjeni putând fi contestată în perioada de 10 zile de la comunicare. Sentința prevede și confiscarea „în vederea distrugerii a unui număr de 7 bancnote în cupiură de 50 euro, seria X87923021442, depuse în camera de corpuri delicte din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu”.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: