Pedro Mingote, prezentat oficial de Internaţional Băleşti

Fostul pandur Pedro Mingote a revenit pe teren la vârsta de 39 de ani şi a debutat în week-end la formaţia de Liga 4 Internaţional Băleşti. Portughezul, care a jucat opt ani la  Pandurii, a fost ultima dată jucător la Juventus Bucureşti, în sezonul 2017-2018 al Ligii 1.

Portarul care a evoluat timp de opt sezoane consecutiv în prima ligă pentru Pandurii Târgu Jiu, iar în ţara noastră a mai evoluat şi la ASA Târgu Mureş, Universitatea Craiova şi Juventus Bucureşti, a semnat cu echipa Internaţional Băleşti, aflată pe locul 8 în Liga a 4-a Gorj. Conducătorii echipei gorjene Internaţional Băleşti l-au legitimat la finalul săptămânii trecute pe Pedro Mingote şi l-au prezentat oficial odată cu celelalte achiziţii. Portughezul se află de peste 12 ani în România şi s-a  stabilit de mai mulţi ani la Târgu Jiu. 

Pentru Internațional Bălești, fosta campioană a Gorjului şi fostă echipă de Liga 3, portarul Pedro Mingote devine unul dintre cei mai reprezentativi jucători şi va juca acolo pânâ la sfârșitul sezonului. Mingote a  declarat pentru Radio Accent că a ales echipa din Băleşti pentru că nu poate sta departe de terenul de fotbal şi pentru că acolo evoluează și cumnatul său, Horia Șitoianu: „Au  fost acolo nişte oameni care şi-au dat interesul, mi-au vorbit frumos de echipa lor şi am şi un prieten care joacă fotbal, cumnatul meu, şi am zis că de ce nu, să mai joc, să fac puţin sport şi să fac ceea ce iubesc mai mult”.

Dan Mihuțoiu, director sportiv la Internațional Bălești, recunoaşte  că atmosfera s-a schimbat în lot de când Mingote și-a început primele antrenamente: „Vreau să îi mulţumesc lui Pedro pentru că  de  la prima întâlnire a acceptat propunerea noastră şi a fost de  acord şi se vede deja  că atmosfera este alta la echipă. Toţi jucătorii au fost foarte entuziasmaţi că l-au văzut  pe Pedro în vestiar. E un alt spirit şi altă atmosferă acum  la Internaţional Băleşti”.

Mingote locuieşte  de mai mulți ani la Târgu Jiu, unde are şi o cafenea, şi spune că în ceea ce  priveşte fotbalul nu se gândește încă la retragere: „Eu vreau să mai joc, atât timp cât mai mult, cât mă mai ţine corpul. Cel mai important acum pentru mine este sportul şi dragul de a mai juca. După atâţia ani, sunt de 12 ani în România şi practic i-am petrecut aici în Gorj, nici nu mai pot să spun că este ca a doua casă pentru că  este  prima casă a mea. Şi România şi Portugalia le consider acasă”.

Mingote a ajuns în România în anul 2008, atunci când Pandurii a transferat mai mulţi jucători din Portugalia  iar din 2016 nu a mai jucat la Pandurii  dar a  locuit la Târgu Jiu. 

Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: