Pensionarii au tichete de transport, dar nu le pot folosi

Pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că societăţile care transportă persoane în regim de maxi- taxi nu primesc tichetele gratuite sau reducerile acordate de stat. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj susţin că aceste societăţi sunt nu au motive să nu primească astfel de taloane pentru transportul interurban.

Pensionarii primesc anual şase tichete în baza cărora pot călători cu autobuzul sau cu microbuzele care efectuează transport în regim de maxi-taxi. Pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că aceste tichete nu le sunt acceptate atunci când doresc să le utilizeze în transportul interurban cu maxi-taxi. „Călătoresc destul de des cu maxi-taxi şi nu mi-au primit aceste tichete, deci am rămas cu ele în mână. Şoferii spus că nu le primesc pentru că nu le decontează Casa de Pensii contravaloarea lor”, a spus un pensionar nemulţumit.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii susţin că reprezentanţii societăţilor care efectuează transport în regim de maxi-taxi ar trebui să primească astfel de tichete, pentru că instituţia le decontează. „În ceea ce priveşte obligativitatea primirii de către orice firmă de transport  a acestor taloane de călătorie nu putem noi să ne pronunţăm. Au o altă autoritate care ar putea să îi constrângă să le primească. În mod normal ei trebuie să primească aceste taloane, Casa de Pensii le decontează, însă trebuie să fie bine completate”, a spus Daniela Negoiţă, director adjunct CJP Gorj.

Şoferii care efectuează transport în regim de maxi-taxi îi contrazic însă pe pensionari. „Noi primim aceste tichete, de obicei nu vor ei să le folosească pe distanţe scurte, aşa cum practicăm noi, dar noi le primim”, a spus un şofer de maxi-taxi.

Din totalul de 90.000 de pensionari gorjeni, 4000 beneficiază de taloane gratuite, iar restul beneficiază de tichete cu decontare 50%.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: