Pensionarii nu mai au bani să plece în staţiune

Sute de bilete de tratament au rămas nevalorificate de Casa Judeţeană de Pensii Gorj, după primele 7 serii organizate. Potrivit conducerii instituţiei, numărul biletelor nevândute este mult mai mare decât în anii anteriori.

„În anii trecuţi   rămâneam cu câte 15-20 de bilete/serie nevândute, în extrasezon, anul acesta am rămas cu câte 70-90 de bilete/serie nevândute. Din cele aproximativ 1100 de bilete primite în primele 7 serii, am valorificat doar circa 66% dintre ele. Dacă pentru o serie există o explicaţie, era în perioada sărbătorilor pascale, iar oamenii au preferat să stea acasă, pentru celelalte credem că pensionarii nu şi-au mai permis să plece în staţiune, situaţia fiind similară şi la nivel naţional”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii.

Pentru un bilet ce include 16 zile de cazare, masă şi tratament pensionarii plătesc jumătate din pensie. Următoarea serie va pleca în staţiune în perioada 8-11 iunie. „Pentru această serie ni s-au repartizat 270 de bilete. Biletele neridicate până pe data de 4 iunie, vor fi redistribuite. Dacă în anii trecuţi nu puteam face faţă solicitărilor cu toate suplimentările acordate, acum nu reuşim să vindem biletele repartizate”, a mai precizat Ioana Talău.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: