Pensionarii s-au întâlnit cu deputatul Severus Militaru

La solicitarea celor mai în vârstă locuitori ai Motrului, audienţele pe care deputatul de Gorj Severus Militaru le ţine în după-amiezele de vineri la sediul PDL s-au transformat săptămâna trecută într-o întâlnire la care câteva zeci de pensionari nu numai că şi-au spus păsurile, dar au venit şi cu soluţii la acestea. Este pentru prima dată în Gorj când reprezentanţi ai uneia dintre cele mai defavorizate categorii sociale, fără să reprezinte o anume organizare juridică, se adună în număr mare atât cu solicitări, dar mai ales cu propuneri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei lor. Pensionarii au apreciat că măsurile sociale pe care guvernul condus de Emil Boc le-a antrenat de la începutul mandatului pentru ei au rezultate pozitive, însă nu sunt suficiente, având în vedere poziţia critică în care a fost adusă această categorie în ultimii ani. Ei au cerut punctual tânărului parlamentar o serie de intervenţii în ceea ce priveşte impozitul, tichetele de drum, serviciile medicale, tratamentul ambulatoriu pentru bolnavii cronici şi medicaţia aferentă, cardurile de sănătate, facilitarea accesului la programele de creditare. Printre soluţiile propuse de pensionari se află şi găsirea unei modalităţi de solidarizare în faţa crizei din partea societăţilor cu capital de stat, prin constituirea unui fond procentual care ar înlesni asigurarea pensiilor şi creşterea acestora la timp şi la standardul corect. Pe lângă ajutorul dat bugetului alocat pensiilor, destinatarii acestora văd în realizarea fondului şi un semn de respect al activităţii lor în întreprinderile de stat, muncă îndelungată şi în condiţii cu greu de imaginat azi.
Gheorghe S., beneficiar al unei pensii care nu depăşeşte 1000 lei (dar mai mare decât a soţiei!) a explicat că pensionarii din Motru se întâlnesc de ceva vreme pentru a pune pe hârtie, alături de solicitări şi posibile soluţii şi că oamenii au hotărât să i le prezinte deputatului lor după ce i-au analizat atât activitatea, dar şi modul de a gândi : “Putere să ajute au toţi cei din Parlament, dar mai trebuie să şi vrea s-o facă. Că promisiuni avem la fiecare alegeri! Am văzut că Militaru face treabă, nu e prima dată când ne întâlnim şi sperăm că propunerile noastre îl vor ajuta să ne sprijine la rândul său.” 
Deputatul PDL a declarat că îl onorează încrederea celor vârstnici şi că va concretiza cât de curând propunerile lor în câteva iniţiative legislative, pentru care va solicita susţinerea colegilor parlamentari, indiferent de culoare politică. În plus, politicianul este convins că un “sfat al bătrânilor” ar fi deosebit de folositor tuturor celor puşi să ia decizii şi va încerca să determine consituirea unui organism prin care glasul celor în vârstă să se facă auzit ori de câte ori comunităţile locale se confruntă cu probleme sau trebuie să ia hotărâri importante. 



Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: