Pensionarii se internează în spital ca să beneficieze de medicamente

Pensionarii se internează în spital pentru a beneficia de medicamentele care lipsesc din farmacii. Din păcate, nici aici lucrurile nu stau prea bine pentru că, bolnavii sunt trimişi la farmacii să-şi cumpere pastilele. Conducerea spitalului susţine că unitatea are medicamente însă au denumiri diferite iar de vină sunt tot pacienţii „pretenţioşi” care vor un anumit medicament.

Medicii spun că aceste nemulţumiri sunt provocate de pacienţi care nu înţeleg că uneori nu sunt medicamentele cu denumirile pe care ei le cunosc ci altele, care au acelaşi proprietăţi. „Atunci când vin în spital, medicii le prescriu medicamentele pe care le avem în farmacia spitalului numai că sunt anumiţi pacienţi care vor tratament cu un anumit medicament care are o anumită denumire şi pe care spitalul poate nu-l are şi de aceea sunt trimişi de medici să şi le cumpere. Eu când am venit director la spital se luau medicamente în valoare de un miliard iar acum am ajuns la 4-5 miliarde de lei vechi. Alte spitale din ţară nu au nimic, nici măcar seringi iar noi avem de toate”, a spus Constantin Pălivan, director adjunct în cadrul spitalului.

 „Nu-i posibil aşa ceva, pur şi simplu îşi bat joc de noi şi ne tratează ca pe nişte nimicuri ale societăţii acum că suntem bătrâni şi nu mai putem. Când munceam şi dădeam bani la stat eram buni dar acum când avem şi noi nevoie de ajutor nu se mai poate şi suntem umiliţi. Poate că vor să ne omoare ca să nu mai cheltuieşte bani cu noi. În farmacii nu se dau reţete decât o zi, două apoi gata se termină plafonul. Dacă ne ducem să le cumpărăm cu bani nu le găsim pentru că nu le mai dau furnizorii medicamente că nu le-au plătit. Aşa că am venit la spital să ne tratăm şi noi şi să ne mai cârpim viaţa cât o să mai putem dar nici aici nu sunt pastile. Cu ce să ne facă şi doctorii bine dacă spitalul nu are pastile- Ne dau tratament şi apoi ne spun că aia nu are, ailaltă nu şi ne trimit tot la farmacii de unde am plecat. În spitalul ăsta nu este nimic iar medicii nu au ce face pentru că ştiţi vorba aia „peştele de la cap se-mpute”, aşa şi la spital, nu medicii sunt de vină că ei ne-ar da medicamente dar de unde dacă nu au”, povesteşte cu lacrimi în ochi un bolnav.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: