Pentru cine erau huiduielile?

Victor Ponta a fost huiduit la meciul Simonei Halep la fel de intens ca Elena Udrea la meciul lui Bute. Şi într-un caz, şi în celălalt, publicul a reacţionat violent la mulţumirile venite dinspre arena sportivă către politicienii zilei. Elenei Udrea i-a mulţumit personal Lucian Bute, după un meci istoric câştigat în faţa miilor de fani români. În ciuda entuziasmului din sală, numele Udrea a stârnit atunci un val de furie, care l-a derutat în primă fază pe Bute, sportivul încercând, inutil, să explice mulţimii că sunt mulţumiri fireşti către un organizator care s-a implicat. Zilele trecute, aceeaşi poveste, doar că pe arena naţională de tenis, unde preşedintele federaţiei, George Cosac, a avut lipsa de inspiraţie să îi mulţumească premierului Victor Ponta "pentru că a sprijinit acest turneu". Au urmat zeci de secunde de huiduieli copioase, din nou un moment de derută al celui care dăduse involuntar tonul, iar furia mulţimii a încetat abia când Cosac a lansat noi mulţumiri către BNR şi organizatorii turneului.

Ponta, aflat în tribune cu soţia, a ignorat huiduielile şi chiar a postat un mesaj pe facebook, pentru a o felicita pe Simona Halep, pe organizatori, pe Cosac şi bineînţeles pe el însuşi, menţionând că guvernul s-a implicat financiar şi că o va mai face şi la ediţiile viitoare. Despre huiduieli, nimic.

Când Ponta a fost huiduit la Cluj, acum câteva luni, a făcut un comentariu halucinant. A spus că huiduielile au fost probabil la adresa mitropolitului care îl însoţea. Atunci oamenii chiar strigau „Jos, Ponta!”, dar nu am verificat dacă o fi asta porecla mitropolitului. Mă întreb oare ce va spune Ponta acum, când va fi întrebat cum comentează huiduielile. Că a fost huiduită Simona Halep?

Atunci când mii de oameni reacţionează la unison împotriva unui om politic, este clar că acesta este pe tobogan. S-a văzut asta şi la Traian Băsescu, şi la Emil Boc, şi la Elena Udrea, se vede acum şi la Victor Ponta. Timpul lucrează în defavoarea lui, din ce în ce mai mulţi oameni s-au prins că în afară de vorbe goale, şi acelea mincinoase, Ponta nu are nimic de oferit. Rămâne de văzut doar dacă va pierde suficient de mult până la prezidenţiale şi dacă dreapta va oferi o variantă credibilă, spre care să se îndrepte nemulţumiţii.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: