Percheziţii la firme din Gorj, Mehedinţi şi Timiş

Percheziții, marți dimineață, în județele Timiș, Gorj și Mehedinți. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins la sediile a șase firme care ar fi trebuit să se ocupe de plantarea a aproape 400.000 de pomi lângă Cenad. Puieții ar fi trebuit să formeze o perdea forestieră în jurul localității, însă au dispărut fără urmă.

Cazul este coordonat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar verificările au început încă din luna februarie. Inițial, în martie, procurorii împreună cu polițiștii au descins la sediul primăriei din Cenad pentru a lua actele la puricat și pentru a vedea unde au dispărut pomii pe care edilii susțin că i-ar fi plantat la marginea localității.

Toate părțile implicate în dosar sunt cercetate pentru abuz în serviciu pentru modul defectuos în care a fost derulat proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului, prin împădurirea terenurilor agricole degradate constituite în perimetrul de ameliorare a comunei Cenad, judeţul Timiş”.

„Vă reamintim că, în acest caz, la data de 27 martie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie la sediul unei instituţii publice din Cenad, ai cărei angajaţi sunt bănuiţi că ar fi accesat 2.000.0000 de lei, în baza proiectului ce viza împădurirea unor suprafeţe de teren cu diferite specii de puieţi, iar potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi Timiş, investiţia nu s-ar fi materializat. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, din suma totală, angajaţii instituţiei ar fi utilizat 1.035.000 de lei, bani care nu pot fi justificaţi în evidenţele contabile”, transmit polițiștii timișeni.

Toți reprezentanții societăților urmează să fie aduși la Timișoara pentru audieri. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au primit ajutorul mascaților, dar și a lucrătorilor SRI în acest caz.

Sursa  Timişoara online: www.tion.ro

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: