Peretele din bucătărie, mai deştept ca mafia

Un om de afaceri din Motru, Mihai Râmescu pe numele lui, a făcut anul trecut Gorjul de râs (ca să citez din primarul pesedist Cârciumaru), intrând în greva foamei vreo câteva săptămâni, pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor pe care le fac asupra lui organele statului, din dispoziţia şefului IPJ Gorj Viorel Caragea. Au fost comisii de anchetă, plângeri ale subordonaţilor lui Caragea, acuze parcă desprinse din filmele cu mafioţi. În cele din urmă, Caragea a fost aspru pedepsit, primind o mustrare. De care a scăpat după ce brusc Mihai Râmescu şi-a retras plângerea, declarând că a fost pus de alţii să-i facă rău şefului poliţiei.

Mirosea a şantaj de la o poştă, dar pe cine interesa asta, câtă vreme însuşi premierul Victor Ponta i-a spus ministrului de atunci că şi-ar putea pierde fotoliul, dacă nu pricepe că Viorel Caragea este un şef de poliţie model, cu rezultate.

Aşa cum era previzibil, Râmescu nu a avut parte de liniştea promisă. De undeva, dintr-un sertar, a fost scos un dosar penal deja soluţionat de alţii cu NUP, a fost redeschis şi lui Râmescu i s-a servit deja celebru „meniu de 24 de ore”, cu care fusese ameninţat în nenumărate rânduri. Asta într-un dosar în care putea avea cel mult calitatea de soţ al persoanei bănuite că ar fi făcut ceva ilegal. Trecând peste asta, judecătorii au respins cererea procurorului Grecu (un personaj interesat) de arestare preventivă şi au dispus arestul la domiciliu. Moment în care mafia a intrat în panică şi a trebuit să scornească un nou dosar penal, ceva să se lase repede cu un arest. Citind file din dosar, am ajuns la concluzia certă că peretele meu din bucătărie are un coeficient de inteligenţă mai mare decât cei care au pus la cale înscenarea. Care pe scurt ar fi aşa. Un operator Romasta a sunat la 112 şi a spus că un pilot i-a semnalat cu o oră şi jumătate mai devreme că a fost orbit de un laser verde provenit din Motru, de la SC Ghiocela, firma lui Râmescu. Acum nu se înţelege clar dacă pilotul s-a prins din avion că e laserul lui Râmescu sau şi-a dat seama operatorul Romatsa din Bucureşti. Oricum reflectorul lui Râmescu avea lumină albă, nu verde, dar asta pe vremea când mergea, că la data sesizării era defect de câteva luni. Ca să nu mai spun că pe deasupra Motrului nu este culoar aerian, deci pe deasupra trec cel mult OZN-uri.

Procurorii au închis dosarul „laserul verde”, dar ar trebui să deschidă un altul, pentru a verifica substraturile acestei înscenări. Din nefericire, Gorjul este un judeţ mafiot. Din fericire, într-un stat de drept. Cred că unii ar trebui să-şi numere zilele de libertate.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: