Performanţă istorică pentru baschetul gorjean

Energia Rovinari a câştigat Cupa României la baschet masculin, sâmbătă, la Turneul Final Four de la Ploieşti, după ce a învins în finala competiţiei formaţia CSM Oradea, cu scorul de 58-55 (20-27).  Este pentru prima dată când trofeul ajunge la Târgu Jiu. Mai mult, Energia devine prima echipă de club care aduce un trofeu important în judeţul Gorj. Tot sâmbătă, în finala mică, CSU Asesoft Ploieşti s-a impus în faţa echipei BCM U Piteşti, cu scorul de 95-56 (52-26), câştigând medalia de bronz a competiţiei.

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari s-a calificat în premieră în finala Cupei României, reușind o mare surpriză, după ce a învins campioana en-titre CSU Asesoft Ploiești, scor 71-63, în semifinalele competiției. După ce au făcut un joc foarte curajos împotriva ploieștenilor și au dominat trei din cele patru sferturi ale meciului, gorjenii au ajuns în finala cupei. În finală elevii lui Radu Stroescu au învins pe CSM Oradea, scor 58-56.

„Câștigând Cupa României, automat suntem înscriși în EuroChallenge. Acum să vedem cum stăm cu sala, dacă vom putea juca aici. Era vorba să se facă ceva renovări, poate vor începe mai devreme și vom putea juca la Târgu Jiu”, a declarat Radu Stroescu, citat de sportingorj.ro.

Au pornit la drum cu ultima şansă

Echipa din Tg-Jiu pleca cu ultima şansă la cucerirea trofeului. Baschetbaliştii de la Energia au fost însă în mare formă şi au învins echipele clasate pe primele două locuri în clasament. Energia a început slab finala cu Oradea. Timp de un sfert şi alte două minute, oltenii au marcat doar patru puncte! Până în acel moment, orădenii îşi asiguraseră un avans de 14 puncte. Energia a dat semnalul revenirii în sfertul trei, pe care l-a câştigat la 12 puncte diferenţă. În cele din urmă, gorjenii au reuşit să se impună la trei puncte diferenţă şi au cucerit trofeul după o performanţă de senzaţie - cu victorii împotriva primelor două clasate din campionat.

Energia a preluat conducerea pentru prima oară în minutul 30, când a avut 44-43. Energia a condus până la final, chiar dacă ultimele minute au fost dramatice, reuşind o nouă victorie nescontată, cu 58-55, după două aruncări libere marcate de Troupe în ultimele trei secunde.

Jucătorii Energiei, care au scris istorie în Final Four, alături de antrenorul Radu Stroescu, sunt: Giordan Lee Watson 13p, Louis Darby 11, Nemanja Milosevic 11p, Tal Karpelesz 11p, Porter Troupe 7, Ermin Jazvin 4p, Cătălin Vlaicu 1p, Barâş Aktaş, Vasile Ştefan, Claudiu Alionescu, Daniel Tudosă, Rait Keerles.

Rezultatele Energiei:

Semifinală: ENERGIA – ASESOFT    71-63

Finala mare: ENERGIA – CSM ORADEA 58-55

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: