PERFORMANŢĂ: Un gorjean a alergat 58 de km în 4 ore

Atletul gorjean Eugen Şorop ne-a făcut mândri cu prestaţia sa de la Wings for Life World Run, o competiţie desfăşurată în acelaşi timp pe cinci continente şi în 35 de ţări, cu 33.735 de concurenţi la start în 2014. El a alergat 58,860 km în puţin peste 4 ore şi a câştigat întrecerea masculină din România a Wings for Life World Run.

Nu a fost singurul gorjean aflat la start. Cu ajutorul lui Daniel Lupulescu Gorjul a prins primele două locuri în acest concurs. Atât Eugen Şorop, cât şi Daniel Lupulescu sunt antrenaţi de Viorica Dima.

Câştigătorii nu au primit premii pentru că toţi banii încasaţi vor fi folosiţi pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării, dar ei pot lua startul în ediția viitoare a Wings for Life World Run din orice locație participantă pe cheltuiala organizatorilor. Performanța lui Eugen Şorop este şi mai importantă în condiţiile în care resursele financiare ale sportivului sunt insuficiente pentru a se întreţine. Antrenoarea sa, Viorica Dima, a declarat pentru sportingorj.ro că: „Sinceră să fiu, nici eu nu credeam să câştige Eugen şi spun asta pentru că el şi lucrează şi a sărit peste mai multe antrenamente în ultima vreme. I-am spus să-şi ia un concediu acum pentru că trebuie să pregătim cursa de la Vatra Dornei de pe 17 mai, când va alerga pentru a prinde un loc în echipa României pentru Balcaniada de alergare montană din luna iunie care va fi organizată tot la Vatra Dornei”.

Performanţa realizată de Eugen Şorop a fost una care l-a plasat printre primii 30 de alergători ce au luat startul şi a pus România pe locul 8 la masculin.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: