Pericolul de la tarabe

Ochelarii de soare, aflaţi la mare căutare în această perioadă, pot fi periculoşi pentru vedere dacă sunt achiziţionaţi de la tarabe. La colţ de stradă pot fi văzuţi comercianţi ce încearcă să-şi atragă clienţii cu preţurile foarte mici. Sunt gorjeni care se bucură de aceste preţuri crezând că-şi protejează ochii însă îşi pot pune în pericol vederea. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor verifică în perioada următoare calitatea acestor ochelari de soare.

La tot pasul răsar în această perioadă comercianţi cu ochelari de soare. Aceştia încearcă să-şi atragă clienţii cu preţuri de criză şi se plâng de vânzările care au scăzut considerabil faţă de anul trecut şi dau vina pe criza financiară. „Nu se mai vând ochelarii de soare ca în anii trecuţi. Oamenii nu mai au bani. Poartă ochelarii din anii trecuţi. Preţurile sunt între 5 şi 25 de lei, dar decât să-şi ia ochelari mai bine cumpără altceva”, spune un comerciant.

Gorjeni preferă ochelarii ieftini

Am putea crede că gorjeni şi-au dat seama de pericolul pe care-l reprezintă aceşti ochelari pentru vedere, însă nu este aşa. Deşi rari, clienţii nu întârzie să apară. „Îi cumpăr nepoţelului ochelari de soare să-i protejeze ochii. Sunt 5 lei perechea. Trebuie să aibă şi el ochelari de soare şi dacă tot veni cu el la piaţă îi iau şi ochelari”.

Sunt şi gorjeni care folosesc ochelari de soare, dar nu de la tarabele din colţul străzii ci din magazinele specializate după ce au consultat mai întâi un medic specialist. „Eu îmi cumpăr ochelari din magazinele specializate. Chiar dacă sunt mult mai scumpi decât la tarabe, îşi oferă protecţie. Modele lor nici nu se demodează şi am siguranţa că nu îmi pun vederea în pericol”.

RECOMANDĂRI

Medicii le recomandă gorjenilor să poarte ochelari de soare în această perioadă pentru a-şi proteja ochii de razele solare, dar să-i achiziţioneze din magazine specializate. ”Gorjenii trebuie să fie atenţi la ochelarii pe care îi cumpără. Trebuie să şi-i procure din magazine specializate, să fie avizaţi, nu de la colţ de stradă pentru că riscă să-şi piardă vederea.”, spune Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj.

CONTROALE

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor vor desfăşura în perioada următoare o serie de controale la vânzătorii ambulanţi de ochelari pentru protecţia solară.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: