Permisele de liberă trecere, afectate de dispariţia societăţilor comerciale

Reducerea activităţii unor societăţi comerciale din Târgu Jiu a micşorat numărul permiselor de trecere şi implicit bugetul local. Deşi taxele au rămas aceeaşi, deţinătorii autovehiculelor cu o capacitate de peste 3,5 tone solicită doar permise de liberă trecere pentru o zi.

Numărul permiselor de liberă trecere a scăzut considerabil ca urmare a desfiinţării unor societăţi comerciale. De la începutul anului şi până în prezent, Primăria Târgu Jiu a eliberat un număr de 272 de permise de liberă trecere, pentru deţinătorii de vehicule cu o greutate de peste 3,5 tone, cu circa jumătate mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. “Numărul permiselor de liberă trecere a scăzut din cauza reducerii activităţii unor societăţi comerciale care le solicitau în mod frecvent. Cele mai multe permise am eliberat pentru Flanco, Petrom şi Arabesque, însă prin desfiinţarea staţiei Petrom din apropierea Bazei Tubulare au scăzut şi solicitările din partea acestei firme. De la începutul anului şi până în prezent, am eliberat 272 de permise de liberă trecere pentru deţinătorii autovehiculelor ce tranzitează Târgu Jiu, însă circa 75% din ele sunt permise de liberă trecere pentru o zi. Cei care cer permise pentru o lună doresc să nu se specifice numărul de înmatriculare al maşinii ceea ce nu se poate. Permisul de liberă trecere se poate elibera chiar şi pe o perioadă de un an, însă pentru acelaşi autovehicul”, a declarat Florin Paşolea, şeful Compartimentului Transport Public Local din cadrul Primăriei Târgu Jiu. 

Taxă, în funcţie de greutatea maşinii

Taxa ce trebuie plătită pentru libera trecere prin Târgu Jiu variază în funcţie de greutatea vehiculului, fiind cuprinsă între 23-65 lei/zi. Astfel, posesorul unui tir cu o greutate de 40 de tone trebuie să plătească municipalităţii 63 lei/zi ca să poată obţine permisul de liberă trecere. “De regulă este vorba despre cei care asigură aprovizionarea la magazinele de pe raza municipiului. Aceştia trebuie să specifice şi traseul pe care îl urmează şi bineînţeles să respecte Codul Rutier. Permisul de liberă trecere nu dă posibilitatea nimănui de a circula cu autovehiculul în zonele strict interzise. În situaţii de urgenţă permisul se poate elibera chiar şi în ziua solicitării”, a mai precizat Florin Paşolea.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: