Pervanciuc a venit la Energia Pandurii

Ultima achiziţie a echipei locale de handbal Energia Pandurii este  moldoveanul Alexandru Pervanciuc, jucător de origine poloneză care a sosit la începutul săptămânii la Târgu Jiu. Negocierile cu acesta s-au purtat deja anterior sosirii la Târgu Jiu urmând ca el să semneze în aceste zile cu Energia. Antrenorul Vasile Stângă spune că nu mai sunt probleme şi moldoveanul va semna contractul cu Energia fără să mai susţină probe de joc.  Ieri Pervanciuc urma să semneze  cu Energia dar încă nu se decisese pentru ce perioadă o va face.

Vasile Stângă nu şi-a definitivat încă această campanie de achiziţii pentru returul sezonului deoarece mai caută un pivot. Totuşi, cu  transferul moldoveanului Prevanciuc, care s-a prezentat la lot începând de luni şi urmează să semneze cu Energia Pandurii, tehnicianul speră că şi-a întărit serios echipa. Pervanciuc este un caz rezolvat pentru Energia. El va semna cu echipa noastră, în cazul său nefiind vorba de probe de joc pe care să le susțină” a precizat Vasile Stângă.  După ce a ajuns luni după-amiază la Târgu Jiu, coordonatorul de joc Alexandru Pervanciuc a efectuat  deja primul antrenament cu noua sa echipă în aceeaşi seară amânănd semnarea contractului. Deşi nu a avut prea mult timp să viziteze oraşul dar a văzut totuşi câte ceva, Pervanciuc a precizat că îi place deja la Târgu Jiu: „Nu am venit de foarte mult timp dar am avut vreme doar să vizitez puţin oraşul. Este frumos, se văd munţii de aici dar mai am multe de văzut.” Despre noua sa echipă, moldoveanul recunoaşte că nu ştia foarte multe, doar era la curent cu faptul că nu a reuşit să câştige prea multe jocuri: "Despre echipă ştiu că este una bună, care a jucat bine cu multe echipe puternice, dar a pierdut în ultimele minute. Nu ştiu foarte multe despre jucători şi despre obiectivele pe care le are echipa. Deşi nu am văzut meciuri din campionatul românesc ştiu că este un campionat puternic, cu echipe bune.”

În ciuda faptului că nu are prea multe referinţe despre Energia, moldoveanul spune că a luat pulsul handbalului românesc în câteva jocuri amicale pe care le-a disputat <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Constanţa cu echipa campioană a Moldovei, Olimpus Chişinău, apreciind că românii au un stil de joc care seamănă cu cel sârbesc: „Deşi nu am jucat meciuri oficiale cu echipe din România, am jucat în câteva partide în turnee de pregătire şi pot spune că aici se joacă mult mai rapid decât în Polonia, acolo unde am jucat mai multă vreme. În Polonia jucătorii sunt mai masivi şi mai lenţi decât cei care joacă în România. Campionatul de aici este unul de tip balcanic, cu un handbal în stilul celui practicat de sârbi. Am jucat şi în Germania, în liga secundă, dar acolo am stat doar o jumătate de campionat. În Germania, chiar şi în liga secundă se joacă la un nivel foarte, foarte ridicat.” Ieri urma ca jucătorul moldovean să semneze contractul cu Energia dacă  acesta va fi de acord cu termenii din contract:

Pervanciuc: „E un pas înainte pentru mine”

Jucătorul moldovean de origine poloneză care a venit la Energia Pandurii în această săptămână a fost de-a lungul timpului component al naţionalei de juniori a Poloniei după care sa întors în Republica Moldova pentru a juca la Olimpus Chişinău: „Am cetăţenie poloneză şi moldovenească de aceea am jucat în naţionala de juniori a Poloniei. După aceea am venit în Moldova şi am jucat la naţionala de acolo şi la Olimpus Chişinău.” În ceea ce priveşte contractul pe care uma să îlsemneze, ieri Pervanciuc nu se decisese asupra perioadei dar era cert că va semna, considerând că astfel face un pas înainte: „Este un pas înainte că am ajuns în campionatul românesc unde sunt alte echipe mult mai bune şi sunt şi alte posibilităţi.”

Stângă mai caută un pivot

Antrenorul Energiei este în căutarea încă unui jucător, având încă descoperit postul de pivot. Pentru acest post speră să transfere un sârb pe care îl aşteaptă la probe în aceste zile: „Aşteptăm zilele acestea un jucător sârb, Djuro Karanovic. Aş fi vrut să vină mai repede să-l văd pe teren în turneul de la Cluj însă am înţeles că are gripă şi mai întârzie puţin. Dar asta este, mai improvizăm cu Veljkovic, nu avem ce face.” În ceea ce-l priveşte pe moldoveanul transferat recent, Stângă crede că va avea nevoie de o perioadă de acomodare dar nu îi va fi fosrte greu pentru că ştie limba română: „Pervanciuc e la început în perioada de acomodare, dar încetul cu încetul îşi dă drumul. El vorbeşte trei limbi, ruseşte, româneşte şi poloneză şi ne putem înţelege că e poliglot!”

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: