Pesediştii gorjeni aşteaptă explicaţii de la Ponta

Politicienii gorjenii aşteaptă cu interes întâlnirea cu Victor Ponta şi Crin Antonescu. Aceştia speră că vor fi lămuriţi în privinţa scandalului iscat între liderii Partidului Social Democrat, până în momentul de faţă singurele informaţii obţinute fiind cele apărute în presă. Primarii pesedişti sunt de părere că acest conflict trebuie stins înainte de a profita cei aflaţi la putere.

Vizita de astăzi a copreşedinţilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu este aşteptată cu interes de politicienii gorjenii. Cei mai nerăbdători de întâlnirea cu superiorii lor sunt social-democraţii care aşteaptă explicaţii cu privire la scandalul iscat între Victor Ponta şi Mircea Geoană. Primarii pesedişti spun că acest conflict ar trebui aplanat înainte de fi sancţionat de electorat. “Aşteptăm întâlnirea cu Victor Ponta şi Crin Antonescu. Vom discuta cu domnul Victor Ponta şi despre conflictul cu Mircea Geoană. Părerea mea este că acest conflict trebuie stins cât mai repede. Orice plecare din partid va afecta alegerile. Divizarea nu poate avea decât efecte negative. Sperăm că fim lămuriţi în legătură cu ceea ce s-a întâmplat de fapt”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. La rândul său, Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni, consideră conflictul iscat între cei doi lideri ai PSD ca fiind în favoarea puterii. “Majoritatea primarilor pesedişti am rămas surprinşi de acest scandal. Nu ştim ce s-a întâmplat cu exactitate. Vom încerca să cerem lămuriri de la domnul Ponta. De acest scandal ar putea profita puterea. Cred că atât Victor Ponta cât şi Mircea Geoană ar trebui să lase unele dedesubturi care nu-şi au locul. Dacă se ajunge la un Congres amândoi vor avea de suferit”, a declarat Emil Cătănoiu. În urmă cu câteva zile Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu cataloga înlăturarea lui Geoană ca fiind o decizie “pripită”.  

Ciocea: ”Între Geoană şi Ponta e o răfuială personală”

Un critic vehement al scandalului s-a dovedit a fi şi primarul pesedist Ion Ciocea, care nu i-a scăpat din ochi pe liderii partidului său. ”Eu zic că ar fi mai bine să lase deoparte ambiţiile personale şi să se gândească la noi, la grup, la cei care au muncit pentru ei. Între Geoană şi Ponta e o răfuială personală care e timpul să ia sfârşit şi să ne respecte pentru că cel mai afectat din acest scandal iese partidul şi se compromit alegerile din 2012”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Acesta a ţinut să sublinieze că cei doi politicieni au fost aleşi în fruntea partidului pentru a face treabă nu ca să genereze scandaluri personale. ”Noi nu i-am pus acolo să se certe, i-am pus acolo să ne reprezinte. Trebuie să înţeleagă că în politică ambiţiile nu sunt bune şi să nu se mai comporte ca nişte copii”, a adăugat Ciocea.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: