Pesediştii nu vor să renunţe la primarul Făsuescu

Social-democraţii gorjeni încearcă să-l convingă pe primarul comunei Polovragi să candideze pentru un nou mandat. Asta după ce Ştefan Făsuescu a anunţat că vrea să renunţe la administraţia locală. Făsuescu a candidat din partea PNL, însă în urma Ordonanţei 55 a trecut la PSD. Florin Cârciumaru consideră că Ştefan Făsuescu ar fi o mare pierdere pentru partid, însă Mihai Weber crede că există şanse de a-l face să se răzgândească.

Ştefan Făsuescu nu vrea să mai candideze pentru un nou mandat, însă social-democraţii îl vor în cursa pentru Primăria Polovragi. „Am probleme de sănătate, am făcut nişte investigaţii la Bucureşti şi mi s-a recomandat să nu mai continui activitatea de primar. De la 1 ianuarie ies legal la pensie întrucât am lucrat ca tehnician veterinar şi am grupă. Voi împlini vârsta de 62 şi am o vechime în muncă de 42 de ani. Deocamdată, nu ştiu dacă voi rămâne nici consilier. Nici măcar de mine nu depinde acest lucru, sunt probleme strict personale”, a declarat Ştefan Făsuescu.

Liderul PSD Gorj spune că va discuta cu primarul de la Polovragi pentru a-l face să revină asupra deciziei sale. „Încă nu am purtat o discuţie cu dumnealui pe această temă, dar vom discuta. Noi facem tot ce este posibil şi depinde de noi pentru a-l convinge să meargă în continuare. Nu ştiu care este adevărul-adevărat, de ce nu vrea să meargă mai departe, dar probabil are un motiv personal, dar cred că greşeşte pentru că este foarte apreciat în comunitate. Locuitorii din Polovragi sunt foarte mulţumiţi de activitatea domnului primar, dovadă că este în continuu votat. Nu mai vorbim că noi, ca partid, suntem foarte mulţumiţi de aportul dumnealui”, a declarat Cârciumaru.

La rândul său, deputatul Mihai Weber spune că există şanse pentru încă o candidatură a lui Ştefan Făsuescu. „Este o mare pierdere, dar eu sper să se răzgândească pentru că e foarte greu să găsim un om de o asemenea anvergură pentru Polovragi. Ne-a obişnuit cu nişte rezultate deosebite, eu mă bucur că a făcut pasul către formaţiunea Partidului Social Democrat şi ar fi o mare pierdere ca dumnealui să nu mai candideze pentru un nou mandat în localitatea Polovragi. Şi săptămâna trecută am avut o discuţie cu dânsul şi aş zice că zarurile nu a fost încă aruncate. Există speranţa să mai rămână încă un mandat”, spune Weber.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: