Pesedistul Pasti are aceeaşi părere ca şi conservatorii

Fostul vicepreşedinte al PSD Gorj, Cristian Toader Pasti, a declarat la Radio Infinit că nu este de acord cu USL Total, adică cu ideea de a avea candidaţi comuni cu PNL în localităţile din Gorj. Din acest punct de vedere, Pasti este mai mult pe placul PC, care va avea candidaţi diferiţi, decât a PSD.

Revine ideea de USL Total. Cum vedeţi acest lucru?

Cine a făcut protocolul acela iniţial, cine l-a croit, au fost oameni deştepţi. Au spus aşa: mergem pe listă comună la Consiliul Judeţean şi la reşedinţă de judeţ, la comune şi la oraşe mergem pe liste separate. Nu mai erau atâtea tensiuni, atâtea probleme şi atâţia nemulţumiţi şi atâţia omeni care să plece fie de la unii, fie de la alţi în altă parte.

Problemele mari vor apărea când vor trece efectiv la stabilirea listelor comune, de consilieri judeţene sau locali. Atunci va fi sigur fi discuţii.

Nu veţi face sondaje?

Sondajele le-am susţinut şi eu pentru că este posibil ca într-o localitate cu primar PNL sau PSD, acest primar să nu mai fie în graţiile cetăţenilor şi mi se părea normal să mergem cu cel care are experienţă, care este cinstit şi corect, având experienţa alegerilor trecute, când PSD a mers cu primarii din funcţie, deşi se ştia că în anumite localităţi o să piardă. Şi au pierdut toate oraşele şi vreo 20 de comune.   

Care este avantajul PSD-ului în acest USL Total?

S-a venit cu această propunere de USL Total, care nu ajută decât pe unii, dar nu pe vot politic. Avantajaţi ar fi parlamentarii sau preşedinţii de consilii judeţene. Ei sunt avantajaţi într-un fel de USL Total, dar în localităţi, acolo unde PSD are o organizaţie foarte puternică, are un om foarte puternic care vrea să candideze la primar, l-ai blocat, el nu va mai candida, e deja nemulţumit. În subsol el ar avea şase consilieri eligibili, în momentul în care ai făcut listă comună poate doi sau trei mai obţin un loc, restul iasă nemulţumiţi. Şi tot aşa strângându-se, strângându-se apar tot felul de tensiuni şi aceste tensiuni trebuie aplanate cu nişte reguli.

Înţeleg că dumneavoastră sunteţi adeptul USL Total?

Aş fi vrut protocolul iniţial şi sondaje corecte de opinie pe localităţi. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: