Pesedistul Porumbel vrea sa fie primar liberal

Directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, vrea să fie primar la Novaci cu orice preţ. Cum primăria se află pe lista liberalilor, conform înţelegerii USL, social-democratul nu are decât o singură şansă, să plece la liberali, ceea ce şi-a şi propus.

Candidatul Uniunii Social Liberale la primăria Novaci ar putea fi un social-democrat îmbrăcat în haine liberale. Gheorghe Porumbel vrea să treacă de la PSD către PNL pentru a putea accede într-o astfel de funcţie. Se pare că ideea a fost deja dezbătută în interiorul USL, în urma unei analize a şanselor directorului de la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” şi ambele părţi par să fie de acord. „Şi la liberali sunt mai multe aripi, dar se pare că cei mai mulţi mă vor pe mine pentru că sunt conştienţi că am toate şansele să câştig. Chiar cred că le pot fi mul mai de folos decât cei din ultimii 11 ani care au fost la conducerea oraşului şi o să mă zbat pentru asta. Liberalii se pare că mă vor la dumnealor. Bineînţeles cu acordul PSD eu aş fi dispus să trec la PNL şi să candidez în numele USL”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Liberalii cred că acesta are şanse să ocupe scaunul de primar în locul lui Pantelimon Todea. „Eu mi-aş dori să fie domnul Porumbel candidat, pentru că într-adevăr are o imagine bună. Lumea face comparaţii cu ce a făcut Porumbel şi cu ce au făcut cei care au urmat după Porumbel şi după părerea mea dacă compară aceste stări de lucruri, evident situaţia este în favoarea lui Gheorghe Porumbel”, a declarat Pantelimon Manta, membru PNL.

Candidaţi, negocieri

Primarul comunei Novaci, Pantelimon Todea, este membru al Partidului Conservator. Acesta a declarat că nu este interesat de un nou mandat, deşi liderii conservatori speră la o nouă candidatură. Un alt posibil candidat al Partidului Naţional Liberal la primăria oraşului Novaci este Dumitru Leuştean, fostul director al Direcţiei de Drumuri Naţionale, filiala Gorj, despre care Pantelimon Manta recunoaşte că au existat discuţii. „A fost o discuţie. Eu nu m-am implicat foarte mult pentru că tocmai sunt din zona Novaciului. Fostul director Leuştean a fost un conducător bun, este o realitate. Este un om rezonabil, aşezat, însă are un dezavantaj faţă de Porumbel. Nu a stat foarte mult acolo şi din această cauză cunoaşte mai puţină lume”, a declarat Manta.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: