Peste 20 de formaţii de dans în concursul „Liviu Dafinescu”

Peste 400 de dansatori vor încerca să-şi demonstreze măiestria în cadrul festivalului concurs „Liviu Dafinescu” de anul acesta. Aceştia se vor întrece sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor iar gala premiilor va avea loc tot sâmbătă începând cu ora 14.00 la Dumbrava Drăgoieni. Festivalul „Liviu Dafinescu” se află la cea de-a VII-a ediţie anul acesta.

Cele 24 de formaţii de dans popular rămase în urma preselecţiei vor trebui să convingă juriul de aptitudinile pe care le au pentru a putea obţine trofeul festivalului. Dansatorii, aproximativ 450, vin din întreg judeţul Gorj şi vor pune pe scenă dansuri populare din zona pe care o reprezintă. „Pe data de 1 Mai vor avea loc două evenimente la Târgu Jiu. La ora 10.00 va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor concursul propriu zis al festivalului „Liviu Dafinescu” iar la ora 14.00, la Dumbrava Drăgoieni, Gala Laureaţilor celei de-a VII-a ediţie. După preselecţie au rămas în concurs 24 de formaţii de dans reprezentând circa 450 de dansatori din Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Stoina, Hurezani, Turceni, Novaci, Polovragi, Licurici, Runcu şi altele”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Laureaţii concursului vor primi diplome şi trofeul festivalului.

De altfel, mâine va avea loc la Novaci, localitatea natală a lui Liviu Dafinescu, un Spectacol de Gală oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” ca omagiu adus maestrului Liviu Dafinescu. „Pe 30 aprilie, la Novaci, pentru că ştim că Novaciul este localitatea de baştină a artistului, ansamblul profesionist „Doina Gorjului” va susţine un spectacol de gală ca omagiu adus lui Liviu Dafinescu”, a mai precizat Ion Cepoi.

Reprezentanţii „Doinei Gorjului” spun că este o mare plăcere să susţină un astfel de spectacol având în vedere importanţa evenimentului. „Sigur că vom merge la Novaci, o vom face de fiecare dată mai ales cu această ocazie. Este un omagiu adus celui care a fost Liviu Dafinescu”, a precizat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Printre realizatorii Festivalului Portului şi Dansului Popular pentru Tineret „Liviu Dafinescu” de anul acesta se numără Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj dar şi Ansamblul Artistic „Doina Gorjului.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: