Peste 2.600 de angajaţi vor fi disponibilizaţi de la societăţile energetice

Un număr de 2.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în acest an, din cadrul unor companii aflate în subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern postat joi pe portalul ministerului.

Astfel, Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va disponibiliza 1.600 angajaţi, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia din Târgu Jiu şi producătorul de energie electrică şi termică Termoelectrica vor disponibiliza fiecare câte 300 de salariaţi, Complexul Energetic Rovinari va da afară 200 de oameni, în timp ce Complexul Energetic Turceni va renunţa la 250 dintre angajaţi.

"Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1069/2007, Strategia industriei miniere pentru perioada 2004-2010 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 615/2004 constituie reglementările actuale în baza cărora se derulează programe de restructurare a companiilor/societăţilor naţionale si societăţilor comerciale miniere aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri", se arată în proiectul de act normativ.

Potrivit acestuia, obiectivele principale sunt reducerea în continuare a pierderilor de exploatare până la eliminare, obţinerea unei competitivităţi reale în condiţiile unei pieţe libere, atenuarea impactului social prin programe consistente şi realizabile în zonele cu activităţi miniere în reducere, precum şi pentru eficientizarea actului managerial şi pentru utilizarea mai bună a potenţialului uman şi tehnic existent, pentru reducerea timpilor de intervenţie în cadrul lucrărilor de mentenanţă, diminuarea cheltuielilor financiare la societăţile producătoare de energie electrică şi termică şi impact pozitiv asupra mediului de afaceri. Totodată, suma de la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de şomaj ce va fi cheltuită în acest sens, în 2010, va fi de 43 milioane lei.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: